05/11

Kimeli tankt vertrouwen in Mol en voegt 2 crossen toe aan programma

atllnad-1467

Isaac Kimeli met concurrenten Lander Tijtgat en Dame Tasama.

De Duitser Samuel Fitwi was een klasse apart, maar zijn tweede plaats als eerste Belg in Mol heeft Isaac Kimeli toch vertrouwen geschonken met het oog op het EK veldlopen over een maand. Na nieuwjaar voegt de Belgische kampioen nog twee veldlopen toe aan zijn programma.

"Bij de start ging het naar mijn goesting wat te traag, maar daarna heb ik zelf tempo gemaakt samen met Simon Debognies/OEH", doet Isaac Kimeli/OEH het verhaal van zijn wedstrijd aan het Zilvermeer. "Daardoor had ik niet meer voldoende kracht op het einde, maar ik denk dat Fitwi gewoon te sterk was. Ik hou hier een goed gevoel aan over, en dat terwijl het zand niet mijn ding is."

Met het vertrouwen van Isaac zit het na de wedstrijd van gisteren meer dan snor. "De vorm is goed. Het ziet er rooskleurig uit met het oog op Roeselare en het EK in Tilburg. Ik hoop dat we met een ploeg kunnen gaan, maar die zal er zonder Soufiane Bouchikhi wel wat anders uitzien. We missen hem in het veld, dus ik wens Soufiane een spoedig herstel en hoop hem snel terug te zien."

Eerder kondigde Isaac aan dat er na het EK in principe geen veldlopen meer op zijn programma stonden, om te kunnen focussen op het EK indoor in Glasgow. Ondertussen heeft hij besloten om het indoorgebeuren met de CrossCup te combineren. "Ik loop zeker in Hannuit. Rotselaar sla ik over, en op het BK in Brussel sta ik heel waarschijnlijk opnieuw aan de start."