04/05

Isaac Kimeli nog sneller in Stanford, limiet voor Debognies

stanford

Met drie op een rij richting Berlijn: vrnl. Soufiane Bouchikhi, Isaac Kimeli en Simon Debognies.

Isaac Kimeli is op de Payton Jordan Invitational in Stanford zevende geworden in de 5.000m. Hij stelde daarbij opnieuw zijn persoonlijk record bij, naar 13:21.09, en wipt zo naar de zevende plaats aller tijden op die afstand.

Soufiane Bouchikhi/RFCL zette in de 10.000m een fenomenale 27:41.20 neer, de beste Europese jaarprestatie, en sprint naar zes op de Belgische ranking aller tijden. Simon Debognies/OEH plaatste zich in diezelfde race voor het EK in Berlijn met een Belgisch beloftenrecord: 28:25.32. Dat stond al sinds 1984 op naam van Raf Wyns. Drie prestaties om u tegen te zeggen dus.

Isaac Kimeli/OEH kon uiteraard niet mopperen over zijn nieuw persoonlijk record, al had hij tijdens de wedstrijd even het gevoel dat er meer in zat. "Ik ben tevreden, maar toen we vroeg in de wedstrijd wegliepen met drie man, hoopte ik even op nog meer. We werden echter ingehaald toen de haas uitstapte. Ik kon gelukkig wel aanpikken bij die tweede groep, en ben voor alle duidelijkheid wel degelijk blij met deze tijd. Op voorhand dacht ik dat bevestiging van mijn 13.24 al mooi zou zijn. Het gevoel was ook goed vandaag, pas in de laatste 100 meter moest ik echt passen."

De volgende wedstrijden van Isaac zijn de interclub, de IFAM en Nijmegen op 8 juni. Bij die laatste twee competities kiest hij voor de 1.500 meter.