06/12

Isaac Kimeli mikt in Lissabon op individuele top 10 én teammedaille

1-kimeli

Isaac Kimeli.

Momenteel is Isaac Kimeli nog op BOIC-stage in Belek, maar echt hard trainen doet hij daar niet. Hij probeert vooral om tegen zondag uitgerust te geraken, want dan heeft hij op het EK veldlopen in Lissabon een zilveren plak te verdedigen. Individueel mikt Kimeli dit jaar iets minder hoog, maar hij droomt luidop van een medaille met de mannenploeg.

“De trainingen hier gaan goed, woensdag deed ik nog een reeks 2000’jes, maar het is voor mij vooral een rustig weekje in het zonnetje”, zegt Isaac Kimeli/OEH vanuit Turkije. “Ik wil zondag fris zijn, dus vanaf woensdag stonden er alleen nog maar losloopjes op het menu. De accommodatie hier is prachtig. Voor afstandslopers is het niet meteen ideaal omdat het langste rondje 1.800 meter is, maar voor een weekje gaat dat wel. Voor andere disciplines lijkt het mij hier de perfecte stagelocatie.”

Het is pas de eerste keer dat Isaac mee mag met het BOIC, en hij heeft het er helemaal naar zijn zin. “Het is heel leuk om andere atleten te leren kennen. Zo maak je eens kennis met toppers uit andere sporten. Ik heb mensen uit het hockey, karate, taekwondo en beachvolleybal ontmoet en ga hun prestaties vanaf nu op de voet volgen.”

Traditioneel staan er op een olympische stage ook heel wat teambuildingsactiviteiten op het menu. Isaac is de trainingen aan het afbouwen voor zondag en had dus de nodige tijd om daaraan deel te nemen. “Zondag moesten we mekaar bekampen in allerlei sporten, dinsdag was er een quiz. In een ploegje met Hanne Claes, twee Red Lions en een kajakker werd ik tweede, Tim zijn ploeg was laatste”, deelt hij een plaagstoot uit aan zijn coach Tim Moriau.

Genoeg over de stage in Belek, we willen net als u weten wat de ambities van Isaac zijn in Lissabon. “De trainingen gaan goed dus ik zal in vorm aan de start verschijnen. Maar ik ben nog altijd maar een dikke maand bezig na Doha, dus individueel zou top tien al mooi zijn. Met onder meer Julien Wanders aan de start vermoed ik dat het van bij de start hard zal gaan, in tegenstelling tot vorig jaar.”

De voornaamste ambities van de zilveren medaillewinnaar van vorig jaar in Tilburg liggen dit jaar in het landenklassement. “Ik wil vooral de ploeg helpen. Het lijkt mij fantastisch om als team het podium op te mogen. Iedereen moet alles geven, meer kunnen we niet doen. Ik verwacht bij iedereen geen 100 maar 200 procent inzet, en dan maken we een grote kans. Dat Soufiane en ik in vorm zijn lijkt me redelijk duidelijk, maar ik vind ook Michael Somers en Lahsene Bouchikhi een sterke indruk maken. Michael was vorig jaar al 22e en lijkt me nu nog sterker, dan weet je dat we er dicht bij gaan zijn.”

Isaac blijft tot zaterdag in Belek, dus zijn aankomst in Lissabon zal behoorlijk lastminute zijn. “Ik weet niet wat te verwachten van het parcours en kom zaterdag pas laat toe. Voor een parcoursverkenning zal er geen tijd meer zijn. Hopelijk stuurt er iemand mij wat beelden op.”