12/01

Isaac Kimeli met verkoudheid naar elfde plaats in Stirling

belgaimage-143042870-full

Isaac Kimeli.

Isaac Kimeli is zaterdag elfde geworden op de prestigieuze veldloop in het Schotse Stirling. Hij had op iets meer gehoopt, maar een verkoudheid strooide roet in het eten.
"Het liep nog oké, maar ik was een beetje ziek. Woensdag deed ik nog een goeie training, maar donderdag werd ik verkouden", zegt Isaac Kimeli/OEH vanuit Schotland. Aan zijn stem is duidelijk te horen dat hij de verkoudheid stevig te pakken heeft. "Ik heb getwijfeld om van start te gaan, maar kreeg van de dokter iets om beter te kunnen ademen. In de eerste vier grote rondes liep het nog behoorlijk, maar in de finale moest ik duidelijk passen. Zwaar passen zelfs."
 
Zonder ziekte had de vice-Europees kampioen op iets meer gehoopt. "Als ik hier honderd procent in vorm was, zat er misschien wel een podium in. Maar als je ziek bent, kan je niet diep gaan. Dat was hier het geval." Eens Tilburg achter de rug, stond de maand december voor Isaac in het teken van de batterijen opladen. Supervorm kon hij Stirling dus eigenlijk niet verwachten, ook niet zonder ziekte. "Na het EK heb ik drie weken rust genomen en ben ik mijn familie in Kenia gaan bezoeken. Ondertussen draait het op training alweer goed."
 
Bij de start van het winterseizoen kondigde de Belgische veldloopkampioen nog aan het vizier op het EK indoor in Glasgow te richten, maar die plannen zijn grondig gewijzigd. "De komende weken loop ik alleen nog de drie resterende CrossCups. Mijn geplande indoorseizoen heb ik geschrapt. Na het EK veldlopen hebben we de planning herbekeken, en beslist om in het veld te blijven. Ik sta aan de leiding in de CrossCup, dus dat leek me verstandiger."
 
OEH is geplaatst voor het ECCC in het Portugese Albufeira, maar Isaac laat dat over aan zes andere clubgenoten. "Het is jammer, maar dan zou het te druk worden. We zijn al volop bezig met de voorbereidingen van het zomerseizoen."