10/06

Isaac Kimeli met snelle 800m in Hengelo

belgaimage-98862615-full

Isaac Kimeli

De A-atleten van Atletiek Vlaanderen kwamen zaterdag op meerdere fronten in actie. Isaac Kimeli verging het goed in Hengelo. Hij liep er de 800m in 1’47”10. Op de Flanders Cup in zijn thuishaven - Huizingen - bleven Ben Broeders, Bram Ghuys en Nenah De Coninck lichtjes onder de verwachtingen. In het Zwitsterse Genève verging het Axelle Dauwens behoorlijk, Jolien Boumkwo iets minder.

Isaac Kimeli/OEH mocht in het Nederlandse Hengelo deelnemen aan de Ethiopische WK-trials (!) van de 800m. Enkele niet Ethiopiërs werden toegelaten om de wedstrijd nog wat te versterken, en Isaac vervulde zijn rol met glans. Hij werd vierde net na de wereldkampioen van 2013 op de dubbele baanronde, Mohammed Amman, en eindigde twee tienden boven zijn persoonlijk record in 1’47”10. Volgende week gaat Isaac in het Duitse Dessau terug op zoek naar een toptijd in de 1500m. Morgen komen bij de FBK Games in Hengelo nog verschillende sterke Belgen aan de start.

Bram Ghuys/OEH zocht het dicht bij huis in de eigen Flanders Cup. Hij had ’s ochtends nog een examen afgelegd en geraakte niet hoger dan 2m12. “Het inspringen ging nog verbazend goed en ook de wedstrijd begon goed, maar op de grote hoogtes miste ik punch om door te gaan in mijn aanloop. Bij mijn laatste kans op 2m15 liep ik eindelijk door, maar verzwikte ik opnieuw mijn enkel. Ik geraak er maar niet vanaf. Nu even volle focus op de examens en dan volgt de Europabeker.”

Ook Nenah De Coninck/KAAG en Ben Broeders/DCLA trokken naar Huizingen. Met 58”54 deed Nenah het minder dan vorige week. Opnieuw speelde in de laatste rechte lijn haar trainingsachterstand parten (vanwege een scheurtje in de hamstring begin mei), al is haar chrono zeker niet dramatisch. Ben ging met 5m40 hoger dan vorige week, maar dit zijn nog niet de hoogten waar hij voor traint. Ben heeft nog altijd last van zijn kuiten, die hem midden mei even aan de kant hielden. "Alles ging vrij goed, maar net als in Praag verprutsten mijn kuiten het. Ik had opnieuw kuitkrampen vandaag. Er zat anders heel veel hoogte in mijn sprongen."

Nenah kon leven met haar prestatie. "Het was niet super, maar de wind was echt spelbreker. Na de zevende horde kwamen mijn passen totaal niet meer uit. Ik heb dan zo zitten knoeien dat ik zelf niet weer wist wat ik eigenlijk aan het doen was. Dan valt de tijd eigenlijk nog mee."
 

In Genève ging Axelle Dauwens/ACME in de 400m horden opnieuw een kleine halve seconde onder haar seizoensbeste. Beetje bij beetje vindt ze het goeie ritme, en in Zwitserland zorgde ze met een sterk einde voor de zege in de B-reeks. Axelle klokte 57”21.  Jolien Boumkwo/RCG verging het er minder. Ze stoote 15m40 met de kogel en wierp haar hamer naar 57m37. Nog het vermelden waard vanuit Genève: de hele knappe 200m van Robin Vanderbemden/SER in 20”45. Dat is na Patrick Stevens, Jonathan Borlée, Erik Wymeersch en Kristof Beyens zelfs de 5de nationale chrono ooit !