13/05

Isaac Kimeli maakt indruk op interclub

adam7-kimeli

Isaac Kimeli.

Vijf A-atleten kwamen zondag in Gentbrugge uit in de hoogste afdeling van de interclub bij de mannen. Samen waren Isaac Kimeli, Philip Milanov, Bashir Abdi, Ben Broeders en Niels Pittomvils goed voor vijf mooie overwinningen.

Isaac Kimeli/OEH liet een prima indruk in de 3.000 meter. Tegen zijn verschroeiende slotronde had Jeroen D'hoedt geen antwoord, en de uiteindelijke 8:02.02 van Isaac mocht er best zijn. "Ik ben heel tevreden", zei de Hallenaar. "Er was niet echt een tactiek. Vandaag was het gewoon de bedoeling om met Jeroen de wedstrijd te maken, en elk afwisselend de kop te nemen en telkens rondjes in 64 seconden te draaien. Nu kijk ik er vooral naar uit om binnenkort mijn persoonlijk record op de 1.500 meter kapot te lopen."

Ook Bashir Abdi/RCG maakte deel uit van een leuke afstandskoers. Hij wisselde voorin af met Simon Debognies in de 5.000 meter, maar ook Bashir bleek ondanks zijn marathontrainingen over een knallende slotronde te beschikken. Hij haalde het in 14:02.29. "Het was leuk om mijn club te helpen", vertelde de thuisloper. "Het was een redelijk tempo, mijn eerste tempoloop na de marathon. Maar ik was vooral goed voor de nodige punten, dus dat gaf een fijn gevoel. Nu is het rustig verder opbouwen richting Heusden in juli."

Ben Broeders/DCLA haalde het in het polsstokspringen van Niels Pittomvils/VAC. Ben ging gezwind over 5m40, Niels nam geen risico's met het oog op Götzis en hield het bij 4m90. "Het gevoel was goed", wist Ben te vertellen. "Ik had wel een beetje last van de hamstring en daardoor eigenlijk mijn hele been, maar ik had het uiteindelijk goed warm, dus het ging wel. Bij mijn tweede poging op 5m62 was ik er eigenlijk over, maar om een of andere reden greep ik de lat vast. De continuïteit zit er wel in, dus ik ben tevreden." De volgende wedstrijden van Ben zijn Rehlingen (20 mei), IFAM (26 mei), Recklinghausen (1 juni), Hengelo (3 juni), Ostrava (13 juni) en Leverkusen (16 juni).

Philip Milanov/VAC stelde zijn seizoenssbeste prestatie in het discuswerpen bij naar 64m22, en ook met de kogel was hij de beste: daar ging het naar 16m63. Philip bracht zo de volle 26 punten in de laatje, maar was achteraf niet bepaald tevreden.