20/05

Isaac Kimeli komt vol vertrouwen uit dubbel wedstrijdweekend

belgaimage-141342600-full

Isaac Kimeli.

Met een 1.500 meter in het Duitse Karlsruhe op zaterdag en een 5.000 meter op de interclub in Nijvel op zondag heeft Isaac Kimeli er een pittig weekendje opzitten. Maar ook een succesvol weekendje, want hij won in Duitsland in 3’38”46 en daags nadien opnieuw in Nijvel in 14’32”95.

Nadat hij tijdens zijn stage in de VS de WK-limiet voor de 5.000 meter op zak stak, richt Isaac Kimeli/OEH zich in deze periode op het kortere werk. Op de interclub gingen de clubbelangen voor en werkte hij toch nog een extra 5.000m af, die hij won na een tactische wedstrijd en een indrukwekkende versnelling in de slotronde. En dat met een snelle 1.500m in de benen, want zaterdag werd er wel voor een tijd gelopen.

“We zijn na 400 meter veel te snel doorgekomen om daarna wat stil te vallen”, vertelt Isaac over de wedstrijd in Karlsruhe. “De laatste 500 meter heb ik overgenomen en met een heel goed gevoel naar de overwinning gelopen. Vooral met het oog op volgende week is dat veelbelovend.”

Zaterdag loopt Isaac op de IFAM opnieuw de 1.500 meter. “In een regelmatige, strakke koers moet ik altijd onder mijn PR van 3’36”51 kunnen duiken. Liefst zou ik onder de WK-limiet lopen.” Die staat op 3’36”00. “Die limiet kan altijd van pas komen, maar vooral de snelheid van de 1.500 meter zal ik goed kunnen gebruiken voor de 5.000 meter.”

Sinds begin mei is de vice-Europese kampioen veldlopen terug uit de States. Hij heeft ondertussen al de nodige ervaring met hoogtestages en jetlags, en dus bleef het traditionele dipje nadien grotendeels uit. “Het viel goed mee. ’s Avonds was ik altijd wel moe en viel ik vroeg in slaap, maar overdag kon ik zonder problemen mijn trainingen afwerken. Die trainingen zijn ook steeds specifieker aan het worden, met veel pistewerk. Vorige week heb ik nog twee zware 1.500 metertrainingen afgewerkt.”

De wedstrijdplanning na de IFAM zal afhangen van het resultaat zaterdag in Oordegem, maar naar alle waarschijnlijkheid volgt op 3 juni in Praag opnieuw een 1.500 meter.