14/05

Isaac Kimeli geeft 800m-specialisten het nakijken

ben-broeders-dcla-1

Ben Broeders.

Net als gisteren bij de vrouwen, kwamen ook op de interclub bij de mannen heel wat absolute Vlaamse toppers in actie. Isaac Kimeli/OEH toonde al goede vorm, en ook ‘Leuvenaars’ Stijn Baeten/DCLA en Ben Broeders/DCLA waren niet ontevreden over hun prestaties.

De 800m kreeg in Brussel een bezetting die misschien wel sterker was dan de meeste Belgische kampioenschappen op diezelfde piste. Isaac Kimeli begon aan de leiding, stond die even af aan Ismael Debjani/CABW, en domineerde weer in de tweede ronde. Hij haalde het in 1’49”98. Naast Debjani gaf Isaac ook mooie namen als Peter Callahan/RESC, Aaron Botterman/KAAG, Brecht Bertels/DUFF, Stijn Baeten/DCLA en Eliott Crestan/SMAC het nakijken. Nog niet zo gek lang na zijn Europese en Belgische titel in de lange cross, is dus ook de snelheid al meer dan in orde. “Als je ziet wie hier meedoet, dan moet ik tevreden zijn. In de tweede ronde probeerde ik gewoon een tempo te ontwikkelen waar niemand op zou kunnen antwoorden, en dat lukte,” zei Isaac vlak na de race.

Stijn Baeten, die zesde werd in 1’51”28, kon vrede nemen met zijn prestatie. “Ik heb het drie dagen heel druk gehad voor school. Normaal rust ik veel in aanloop naar een wedstrijd, maar dat zat er niet in, en dat voelde ik. Ik begon al met zware benen. Dan is het resultaat nog oké. Ik kon mijn versnelling weer wat vroeger inzetten dan in Herentals en beschouw dit als een goeie prikkel.” Nadien deed hij het nog prima in de 4x400m, die DCLA als tweede afsloot. Isaac en Stijn trekken zaterdag beiden naar het Duitse Tübingen.

Ben Broeders droeg net als Stijn sterk bij aan de tweede totaalplaats van DCLA. Door bij zijn laatste poging 5m50 te overschrijden, zorgde hij niet alleen voor de winst, maar ook voor een mooie hoogte relatief vroeg op het seizoen. “Ik had een goed gevoel. Dit maakt mij echt benieuwd wat dit seizoen mogelijk is. De goesting is alvast aanwezig, en ik ben ook blij dat ik al eens van de stokken en de hoogte voor 5m70 heb kunnen proeven vandaag.”  Ben hielp zijn club voordien ook al aan zeven punten door in het hoogspringen een mooie 1m90 te overschrijden.Zijn volgende wedstrijd is het Vlaams kampioenschap in Heusden.