12/11

Isaac Kimeli en Robin Hendrix mikken op Mixed Relays bij EK cross

hendrix-jdc

Robin Hendrix.

Vorig jaar liepen Isaac Kimeli en Robin Hendrix in Tilburg hun eerste EK cross bij de seniores, en het werd meteen een klinkend succes met een tweede en een vijftiende plaats. Toch mikken ze dit jaar op de Mixed Relays in Lissabon, zo vertelden ze na afloop van hun knappe zeges bij de CrossCup in Mol.

“Nog nooit had ik in Mol gewonnen. Dat moest ik toch eens waarmaken voor het Belgische publiek”, vertelde Isaac Kimeli/OEH na afloop van zijn zege in de lange cross aan het Zilvermeer. Vorig jaar moest hij in het slot nog de duimen leggen voor de sterke Duitser Samuel Fitwi, deze keer was Isaac Fitwi te snel af in de laatste hectometers. “Eén keer, maar geen twee, had ik tegen mezelf gezegd. Ik voelde wel dat de conditie nog niet honderd procent is na drie weekjes trainen. Binnen twee weken zal het zonder twijfel nog beter lopen.”

In Roeselare gaat Isaac van start in de korte cross. “Oorspronkelijk was mijn plan om niet te starten in Mol en in Roeselare de lange cross te lopen, maar om in aanmerking te komen voor de Mixed Relays op het EK in Lissabon, ben ik verplicht om in Roeselare voor de korte afstand te gaan. De reden dat ik op het EK de Mixed Relays wil lopen, is dat ik nog niet veel trainingsweken in de benen heb en ook dat ik mij niet mag forceren deze winter. Alles staat in het teken van de Spelen in Tokio.”

Bij Robin Hendrix/OEH, die met meerdere straatlengtes voorsprong de korte cross won in Mol, horen we een zeer gelijkaardig verhaal. “Ook ik ga voor de Mixed Relays in Lissabon. Met Isaac en hopelijk ook enkele sterke vrouwen kunnen we daar iets moois laten zien. Lange crossen staan er niet op mijn programma deze winter. Ik maak het niet te zwaar om fris de olympische zomer in te gaan.”

Over zijn wedstrijd in Mol was Robin tevreden, een beetje verbaasd zelfs. “Het liep supergoed. Ik had niet durven denken dat het zo vlot zou lopen, het was een topdag voor mij. Ik liep met plezier en zonder druk, dat is iets wat ik geleerd heb afgelopen zomer. Als ik gewoon probeer te genieten van de wedstrijden, dan volgen de resultaten wel. Ik moet mezelf niet te veel druk opleggen. Dat geldt ook voor de korte cross in Roeselare. We zien wel wat er uit de bus komt daar.”