25/02

Isaac Kimeli dolblij met Belgische titel

belgaimage-133203571-full

Isaac Kimeli.

De man van het seizoen geklopt en een derde Belgische veldlooptitel op zak gestokten. Veel mooier gaan zondagen niet worden voor de nog altijd maar 23-jarige Isaac Kimeli. De Hallenaar was een gelukkig man.

"Soufiane Bouchikhi leek niet te kloppen dit jaar, maar ik wilde toch vol voor de verlenging van mijn titel te gaan", keek Isaac Kimeli/OEH terug op de ambties waarmee hij aan de startlijn stond in het Park van Laken. "Toen Soufiane ging, heb ik Simon Debognies gevraagd om het gat te dichten. Dat Soufiane zo snel zou starten, had ik wel gedacht. Ik heb hem even laten doen. In Brussel heb ik altijd goed gelopen. De zege had ik daarom voor de duidelijkheid niet verwacht, maar een kampioenschap betekent nog altijd er staan op het juiste moment."

Dat hij nu de man was die er stond op het juiste moment, na de nog altijd nazinderende gemiste EK-selectie, maakte Isaac trots. "Net vandaag haal ik mijn beste vorm van het seizoen. Het is nu toch al enkele jaren zo dat ik er sta wanneer het moet. Onze coup is geslaagd. De combinatie van de heuvels, maar toch met een harde snelle ondergrond, was ideaal voor mij."

Komende zomer schuift Isaac op van de 1.500 meter naar de 5.000 meter, maar daarover de komende maanden meer. Wij genieten net als hij eerst nog wat na van het BK veldlopen.