16/12

Initiator Running gaat digitaal

naamloos-1

Initiator Running gaat digitaal

In samenwerking met de Vlaamse Trainersschool organiseert Running&Co ook in het voorjaar een (hoofdzakelijk) digitale opleiding "Initiator Running".

Doordat fysieke lessen omwille van de coronamaatregelen niet kunnen doorgaan werd in het najaar gestart met een digitale opleiding Initiator Running: alle lessen verlopen via webinar, videochat en deels in zelfstudie, slechts 4u worden -op verschillende locaties- fysiek gegeven.
Niet minder dan 40 deelnemers schreven in, een aantal kandidaten moesten geweigerd worden!

Nu de eerste module achter de rug is en de deelnemers de aanpak positief beoordelen wordt een volgende organisatie voorzien in het najaar. Omwille van de aanvraag wordt deze opleiding gelinkt aan Kortrijk en Gent maar ook geïnteresseerden uit andere regio's kunnen aansluiten. De les "didactische oefening" zal ook bij deze opleiding op verschillende plaatsen georganiseerd worden.

Met de Initiator Running  willen we loopbegeleiders opleiden van zowel beginnende als gevorderde recreatieve lopers.  Er wordt zeer praktijkgericht gewerkt waarbij het kunnen opmaken van een geïndividualiseerd trainingsschema één van de hoofdaccenten van de opleiding is. Fysiologische basisbegrippen worden hiertoe eerst overlopen.
Daarnaast zorgen vakken als "Alternatieve bewegingsvaardigheden", "Groepsbegeleiding", "Veilig sporten preventief en curatief" voor de nodige kennis om lopers een kwaliteitsvolle begeleiding te kunnen aanbieden.

De evaluatie van de cursisten gebeurt enerzijds via praktijkgerichte opdrachten en anderzijds mondeling, via videochat. Zelfreflectie is belangrijk in het stageaandeel, waarbij de begeleider een analyse maakt van zijn competenties als begeleider en motivator.

Bekijk hier het lessenrooster van de opleiding

Meer info en inschrijving