27/05

IFAM: persoonlijk record voor Sofie Van Accom

-jas5971

Sofie Van Accom: snelste 800m ooit bij de IFAM.

Sofie Van Accom/ACHL testte bij de IFAM haar snelle benen in de 800m. In een bijzonder snelle A-reeks liep ze naar een nieuw persoonlijk record 2’03”92. Ben Broeders/DCLA bleef op 5m25 steken, Philip Milanov/VAC kwam met 64m06 iets te kort voor een WK-ticket.

Sofie Van Accom haakte in de 800m, waar er onder de 58 seconden werd doorgekomen aan de bel, mooi haar wagonnetje aan. Ze kon in de tweede een hoog tempo aanhouden en finishte in een persoonlijk record van 2’03”92. Sofie komt van 2’04”03 en reageerde erg tevreden. “Ik had dit gehoopt, maar niet gedacht. Ik heb maar één keer specifiek voor de 800m getraind, en dan is dit een mooi resultaat. Een eerste 800m is altijd wennen: in de eerste 200m moest ik echt alles geven. In de tweede ronde vielen er enkele atletes stil en had ik nog goeie mikpunten. Het was een mooie test voor de 1500m in Hengelo.” Op de prestigieuze FBK Games gaat Sofie in 'haar' 1500m op zoek naar een absolute toptijd.

Ben Broeders ging vlotjes over 5m25, ging daarna naar 5m55, maar dat zat er nog niet in. Zijn 5m25 leverde hem de tweede plaats op. Ondanks het mindere resultaat was het gevoel wel een opsteker na de kuitblessure die hem vorige week van het KVV weghield. “Eigenlijk was het best goed. Op 5m55 was de hoogte er wel, maar ik mis nog ritme om het dan ook af te maken. De sprongen die ik deed waren goed, en ook mijn knie voelde oké. Volgende week een nieuwe kans om ritme op te doen!”

Philip Milanov opende met een hoopgevende 64m06, maar kon zich nadien niet meer verbeteren. Hij moet dus nog iets langer wachten op de WK-limiet van 65m00, en dat begint het stilaan wat zenuwen op te leveren. “Ik zit echt teveel met die limiet in mijn hoofd. Ik heb mij vandaag eigenlijk voor niets zitten opjagen. Technisch maakte ik nog teveel foutjes om echt ver te werpen. Na de Urban Memorial in Oostende volgt nu de Diamond League in Oslo, en wie weet pik ik nog ergens een wedstrijd mee om die limiet op zak te steken en mij wat zekerder te voelen. Op training draait het heel goed.”

Bekijk hier de resultaten van de IFAM.