27/05

IFAM: Eline Berings zet opnieuw grote stap

-d4s0511

Eline Berings: bij de IFAM opnieuw een stapje dichter bij het WK in Londen.

Eline Berings/RCG heeft bij de IFAM in Oordegem-Lede een vol tiende van haar seizoensbeste gehaald. Haar 13”19 is gezien haar recent comeback uit blessure een stevige opsteker. Voor Renée Eykens/KAPE bleef het bij 55”26 in de 400m.

Eline Berings begon met een lichtjes teleurstellende prestatie in de reeksen. Ze werd er vijfde in 13”31. Zeker geen slechte chrono, maar Eline was niet tevreden. “Ik was een beetje boos op mezelf. Ik bleef de hele wedstrijd in mijn comfortzone zitten en had niet het gevoel dat ik er alles had uitgehaald.” In de finale moest ze alleen nog Anne Zagré/RESC (13”14) voor zich dulden en snelde ze naar 13”19. Stilletjes aan komt die WK-limiet van 12”98 in zicht. “En ik heb nog wel even voor die twee tienden. Het liep veel beter dan in de reeksen. De start was super, maar daarna heb ik telkens een zwak moment. Ik doe hier wel weer mee met de beste madammen, en dat is leuk. Morgen ben ik jarig, dus nu kan er glaasje vanaf.” De volgende wedstrijd van Eline is de Putbosmeeting volgende zaterdag, opnieuw in Oordegem.

Renée Eykens testte zich in de 400 meter. Ze had gehoopt in de buurt van haar persoonlijk record van 54”56 te komen, maar kende een moeizame laatste rechte lijn en eindigde in de B-reeks als zevende in 55”26. “Ik ben niet tevreden. De weerstand ontbreekt nog, dat zag je in de laatste rechte lijn. Nu loop ik op 5 juni in Praag en dan op de Diamond League in Oslo, twee keer de 800m. Hopelijk gaat het dan beter, maar ik kan moeilijk inschatten wat ik waard ben. Ik denk er niet aan limieten, maar hoop gewoon mee te kunnen.” De resultaten mogen dan nog niet zoals verhoopt zijn, maar Renée is wel tevreden over haar nieuwe trainer Theo Joosten. “Er zit heel veel variatie in de trainingen en daardoor zijn ook de ontspanning en het plezier terug. Ik zie Theo één keer per week in Nijmegen, en ik hoop dat dat na de examens nog meer wordt.”

Volg hier de IFAM-Flanders Cup