25/05

IFAM dag 1: Pieter Sisk plaatst zich in één klap voor Rome en Parijs

-d4s9300

Pieter Sisk.

Pieter Sisk is de grote uitblinker geworden van de eerste dag van IFAM in Brussel. Hij plaatste zich over 800 meter niet alleen voor het EK in Rome, maar haalde meteen ook zijn startbewijs binnen voor de Olympische Spelen in Parijs. Een dubbelslag die heel wat emoties losweekte.

Met een supertijd van 1’44”46 rukt Pieter Sisk/DCLA op naar de vierde plaats op de nationale ranking aller tijden. Hij liep nog nooit een senioreskampioenschap en mag er deze zomer meteen twee afwerken in Rome en Parijs. Achter hem liep Ruben Verheyden/EA een knap persoonlijk record van 1’45”69, waardoor hij achtste aller tijden wordt.

In het polsstokspringen maakte Ben Broeders/DCLA een prima beurt. Hij heeft zijn tickets voor Rome en Parijs al op zak en kan zorgeloos springen. Het leverde 5m72 op én een nipte misser op een nationale recordhoogte van 5m86. Merel Maes/VAC zorgde voor een andere zeer degelijke kampprestatie met 1m88 in het hoogspringen.

De Belgian Cheetahs liepen ook collectief op een hoog niveau, waarbij ze de ranking aller tijden hertekenden. Helena Ponette/HCO was de snelste in 51”51, waarmee ze haar vierde plaats aller tijden verstevigt en op één honderdste van de EK-limiet strandt. Noami Van Den Broeck/ROCA is met 51”59 vijfde aller tijden, Imke Vervaet/RCG met ook al een persoonlijk record van 51”88 zevende aller tijden. Bij de mannen was Robin Vanderbemden/SER de beste Belg over 400 meter in 45’88.

Over 100 meter bij de vrouwen was Rani Rosius/AVT de snelste in 11”33. Samen met Belgian Rockets Rani Vincke/KAAG, Elise Mehuys/AVLL en Jani De Naeyker/HAKI liep ze ook de 100 meter in 43”53. Bij de mannen was Kobe Vleminckx/AVLL individueel de snelste in 10”31. Samen met Belgian Falcons Ward Merckx/VAC, Antoine Snyders/WACO en Simon Verherstraeten/AVLL klokte hij over 4x100 meter 38”77, de tweede snelste tijd ooit voor België.