21/01

Guillaume Grimard en Jana Van Lent beste Belgen in CrossCup Hannuit

belgaimage-84405366

Guillaume Grimard toonde zijn veldloopskills met een zeer knappe vijfde plaats.

Guillaume Grimard tekende zondag voor een erg knappe vijfde plaats in de CrossCup van Hannuit. Isaac Kimeli moest zich tevreden stellen met de zesde stek. Bij de vrouwen was Jana Van Lent de beste Belgische. Ook zij werd vijfde. Charlotte Van Hese en Ziad Audah wonnen de korte cross.

De Energyvision CrossCup van Hannuit draagt het prestigieuze Gold Label in de World Athletics Cross Country Tour. Dat betekent dat er kostbare rankingpunten te sprokkelen zijn voor de 10.000m op de Spelen in Parijs. Daardoor vonden veel internationale toppers de weg  naar de zware veldloop. Bij de vrouwen won de Keniaanse Edinah Jebitok met grote voorsprong na dik 31 minuten wedstrijd. Omdat Lisa Rooms/AVLO, Chloé Herbiet/ARCH en Juliette Thomas/DAMP ontbraken, was het qua Belgen vooral uitkijken naar Jana Van Lent/RESC en Victoria Warpy/ACW. Van Lent was duidelijk de betere en belandde uiteindelijk op de vijfde stek op ruim 2 minuten van de wel zeer sterke Keniaanse winnares. De bij RESC aangesloten Bornemse greep de LBFA-titel, want Hannuit gold als LBFA-kampioenschap. Victoria Warpy volgde op 37 seconden van Jana Van Lent als tweede Belgische en als zevende overall. Amélie Bihain/ARCH werd achtste en derde landgenote. 

In de mannenwedstrijd kwam de Rwandees Yves Nimubona als winnaar uit de bus na een aangenaam kijkstuk. Hij vloerde de Eritreeër Mebrahtu Merhawi in de einsprint.  Daarna volgden nog twee andere Oost-Afrikanen.  Man in vorm Guillaume Grimard/DCLA (onlangs nog zesde te in de sterk bezette Gold Label-cross van San Giorgio su Legnano in Italië) voelde zich in z'n sas op een parcours dat hem erg goed lag. Hij stuntte met en vijfde plaats. Isaac Kimeli/OEH was door ziekte de voorbije week niet topfit. Hij werd zesde. Nicolaï Saké/AVLL wilde zich extra bewijzen nadat hij naast de EK-selectie greep. En dat deed hij.  De Berchemnaar finishte als derde landgenoot op de achtste stek. Ook Marco Vanderpoorten/HAMM (tiende) en Tim Van de Velde/DUFF (twaalfde) hielden zich sterk staande. 

 

Charlotte Van Hese wint korte cross

In de korte cross bij de vrouwen zagen we een mooie driestrijd tussen de wederoptredende Eline Dalemans/AVLO, Liselot Smolders/ROBA en Charlotte Van Hese/AVLO. Die laatste had op het einde nog een stevige versnelling in huis waarmee ze haar concurrentes finaal op achterstand zette. Ze haalde het voor Dalemans en Smolders. 

Bij de mannen legde Ziad Audah/CABW de wedstrijd in een beslissende plooi door in de tweede ronde een stevige tussenversnelling te plaatsen.  Enkel Ward Leunckens/AVLL kon volgen. Audah won van kop af de spurt en stak de LBFA-titel op zak. De 23-jarige Leunckens volgde vlak achter hem als tweede en Arno De Feyter/EA bolde 7 tellen na het duo binnen als derde.  

 

Simon Jeukenne en Hannah Enkels beste juniores

Simon Jeukenne/HERV en Hannah Enkels/LOOI triomfeerden bij juniores. Kersverse provinciaal kampioenen en regerende Belgische scholierenkampioenen  Willem Renders/HCO en Alison Debouver/AVMO waren de logische laureaten bij de scholieren. Bij de cadetten stonden met Barnabé Chiliade/ARCH en Fran Van Hollebeke/FLAC ook twee Belgische crosskampioenen op het hoogste podiumtrapje. 

Bekijk hier de website van de CrossCup

Bekijk hier de uitslagen van Hannuit