12/02

KVV & CC Veldlopen Rotselaar: Carton en Kimeli maken favorietenrol waar

atllnad-0273
Aan de Plas van Rotselaar hebben topfavorieten Louise Carton/ACME en Isaac Kimeli/OEH hun rol van topfavoriet met succes omgezet in een Vlaamse titel. Dit keer was alles heel erg overzichtelijk en duidelijk in Rotselaar: in tegenstelling tot andere jaren, kwamen de Vlaamse kampioenen ook gewoon als eerste over de meet.

In de lange veldloop bij de vrouwen leek het er in de aanvangsfase op dat Louise Carton meer tegenstand zou krijgen dan verwacht. Stephanie Barnes/CABW, de Britse die sinds enkele jaren in Leuven woont, ging de volle twee ronden mee met Carton. Meer nog: Barnes liep aanvallend en ging zelfs het tempo bepalen. Toen vond Carton het welletjes en schakelde ze een versnelling hoger. De kloof werd al snel groot en aan de meet had Carton toch weer meer dan twintig seconden bonus.

Verderop had zich ondertussen een mooi duel voor de derde plaats ontsponnen tussen Imana Truyers/AVT en Sofie Van Accom/ACHL, zaterdagavond nog op de IFAM in actie. Van Accom kon aanklampen en haalde op het einde haar snellere benen boven. Hanna Vandenbussche/AVR was als zesde vierde Belgische.

Bij de mannen werd er in het in begin van de lange cross behoudend gelopen. Met een omvangrijke kopgroep werkten ze samen de eerste ronde af. Kersverse vader Koen Naert/RESC ging vervolgens twee ronden lang aan de boom schudden, en alleen favorieten Isaac Kimeli/OEH en Soufiane Bouchikhi/CABW samen met Simon Debognies/OEH konden mee. Toen Bouchikhi vervolgens een hele scherpe versnelling plaatste, kon alleen Kimeli mee. Aan de meet toonde die dat hij duidelijk de snelste is, al bolde hij uit op het einde en kwam zijn concurrent nog erg dicht. Bouchikhi gooide zich over de meet en daarbij geraakte zijn schouder zelfs uit de kom. Naert bleef op drie, Dieter Kersten/ADD ging zijn leeftijdsgenoot Debognies nog voorbij voor stek vier. De beloften waren de nummers twee en drie van het KVV.

In het klassement houdt Bouchikhi nog drie punten over op Kimeli, maar bij de CABW-atleet moet nog één manche geschrapt worden. De zege lijkt daarmee zo goed als zeker voor Kimeli.

In de korte cross was Yannick Michiels/VMOL, gisteren ook al actief in de indoorhal, de beste. Robin Hendrix/OEH was bij zijn wederoptreden na een zoveelste blessure tweede, Ali Hamdi/DCLA derde.

Bekijk de resultaten op de site van de Joker+ CrossCup.