27/07

Grote investering in atletiekpistes

nad-0161
De Vlaamse Regering investeert in kwalitatieve sportinfrastructuur met een nieuwe investeringsgolf. Minister van Sport Ben Weyts maakt via Sportspurt 15 miljoen euro vrij voor nieuwbouw en renovatie van atletiekpistes. Lokale besturen en atletiekclubs kunnen instappen in een groepsaankoop om hun accommodatie te moderniseren en daarvoor beroep doen op een financiële bijdrage van 60% op de totale investeringskost vanuit Vlaanderen.

De hoge investeringskost van een atletiekpiste vormt een hoge drempel voor atletiekclubs en lokale besturen. Met de nieuwe groepsaankoop wil minister Weyts die drempel verlagen om de nodige kwaliteitsnormen van elke piste, nieuw of gerenoveerd, te garanderen. Vlaanderen telt zo’n 212 atletiekpistes. Van 200 pistes is het bouwjaar gekend en liefst 187 (91%) van die pistes zijn ouder dan 21 jaar. Bovendien worden 43% van die pistes gebruikt door minstens twee atletiekclubs. Atletiek wordt dus druk beoefend in Vlaanderen, waardoor een opwaardering van de accommodaties aan de orde is. 

Met Sportspurt voorziet Vlaanderen een financiële bijdrage van liefst 60% op de investeringskost. De totale investering vanuit Vlaanderen bedraagt 15 miljoen euro voor nieuwbouw of renovatie van atletiekpistes. Met deze investeringsgolf wil minister Weyts atleten de mogelijkheid bieden om dicht bij huis te trainen op kwaliteitsvolle infrastructuur.

Geïnteresseerden kunnen vanaf 2023 op deze subsidieaanvraag intekenen en dit tot 30 juni 2023. Alle info over de Vlaamse groepsaankoop van atletiekpistes vind je hier.