11/02

Grimard beste Belg op European Champion Clubs Cup

grimard-guillaume-2021-dublin-ek-veldlopen-belga-jasper-jacobs-4-min

Guillaume Grimard tijdens het EK in Fingal-Dublin

Daring Club Leuven en AV Roeselare trokken afgelopen zondag voor België naar de European Champion Clubs Cup Cross Country in het Portugese Oeiras, de Europese interclubcompetitie in het veldlopen. Voor DCLA waren de mannen aan zet en voor AVR kwamen de vrouwen in actie. Guillaume Grimard was de beste Belg in Portugal met een twintigste plaats.

Guillaume Grimard toont zich opnieuw

Bij de mannen trok DCLA met Guillaume Grimard, John Heymans, Dries Basemans en Ewoud Parmentier richting Oeiras voor de European Champion Clubs Cup in het veldlopen over 10.000m. Grimard liep een geweldig EK veldlopen bij de beloftes met een vijfde plaats en mocht met vertrouwen afreizen. Voor John Heymans werd het zijn eerste veldloop na de CrossCup Relays van eind oktober. Nadien raakte Heymans geblesseerd en moest hij forfait geven voor de daaropvolgende manches van de CC en het EK veldlopen. In Oeiras ging Heymans snel van start, maar moest nadien gas terugnemen. In de laatste kilometers kon hij wel opnieuw rukken om van plaats 54 op te schuiven naar een 45ste plaats in de einduitslag na 32’25”. Grimard nam eveneens een snelle start en schaarde zich zelfs bij de eerste vijftien. Halfweg moest hij enkele plaatsen prijsgeven, maar Grimard bleef steeds uitzicht hebben op een top twintig notering. Hij liep dan ook als twintigste over de finish na 31’14” op 1’46” van de winnaar, de Spanjaard Rodrigue Kwizera van de club Playas Castello.

Dries Basemans liep een regelmatig koers en zat de hele wedstrijd rond de 50ste plaats. Met een 55ste plaats na 32’42” als eindresultaat liep hij op minder dan twintig seconden na Heymans binnen. De vierde man van DCLA was Ewoud Parmentier. Met een 89ste plaats na 35’34” op 113 deelnemers mocht hij ook zeker en vast tevreden terugkijken op zijn wedstrijd. Het resultaat van de eerste drie atleten telden mee voor het clubklassement en de prestaties Grimard, Heymans en Basemans leverden DCLA een veertiende plaats op in de einduitslag met 120 punten. De winst was voor de Turkse club Ankara Ego met Polat Kemboi Arikan (6de na 30’24”), Yemane Haileselassie (8ste na 30’29”) en Ilham Tanzui Özbilen (15de na 30’57”) met 29 punten.

Saskia Vens beste Belgische vrouw

Bij de vrouwen kwamen twee atletes van AV Roeselare in actie, Saskia Vens en Julie Voet, op de 6400m lange veldloop. In het eerste deel van de wedstrijd bleven Vens en Voet in elkaars buurt en liepen rond de 50ste plaats. Nadien kon Vens nog enkele plaatsen goedmaken om uiteindelijk als 46ste te finishen in 25’29” op 3’15” van de Spaanse winnares Likina Amebaw, die net zoals de winnaar bij de mannen lid is van de Spaanse club Playas Castello. Julie Voet daarentegen moest enkel plaatsen toegeven en liep als 58ste over de eindmeet na 26’34” op 71 deelnemers. Evy Pieters stond ook ingeschreven, maar ging uiteindelijk niet van start. Met twee atleten in de einduitslag kwam AV Roeselare dan ook niet in aanmerking voor het clubklassement. De winst was voor het Spaanse Playas Castello van winnares Amebaw en haar ploeggenoten Blanca Fernandez (6de in 23’00”) en Christina Espejo (8ste in 23’02”).

De volledige uitslag vind je hier terug.