14/08

Gezondheidsmaatregelen BK AC en BK AMH

-d4s7131-00001
Om de veiligheid van alle aanwezigen tijdens het BK Alle Categorieën en BK AMH te waarborgen, werden gezondheidsmaatregelen opgesteld. Aan alle deelnemende atleten en geregistreerde trainers vragen we om deze maatregelen op voorhand goed door te nemen. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan op de dag van de wedstrijd.

Gezondheidsmaatregelen

Het volledige overzicht met alle gezondheidsmaatregelen kan je hier nalezen. Het sporttechnisch tijdschema met callroom kan je hier terugvinden en het stadionplan kan je hier raadplegen. Hieronder geven we enkele van de belangrijkste maatregelen mee. 

  • Het dragen van een mondmasker is voor iedereen verplicht, behalve voor atleten tijdens de warming-up, competitie en cooling-down. In de callroom moeten de atleten wel verplicht hun mondmasker dragen.
  • Atleten moeten hun gezondheidstoestand zelf beoordelen en thuisblijven bij koorts, hoesten, ademhalingsproblemen, smaak- en/of reukverlies, keelpijn en/of dramklachten.
  • Atleten arriveren zo laat mogelijk (ten vroegste 75 minuten voor de start van hun wedstrijd) en keren na hun wedstrijd onmiddellijk terug naar huis. Dit betekent dat we gedeeld vervoer niet aanraden als je niet in dezelfde competitie aantreedt.
  • De atleten die deelnemen aan de meerkampcompetitie krijgen toegang tot bepaalde kleedkamers (maximaal 6 atleten per kleedkamer) om uit te rusten en zich om te kleden tussen de proeven door. Voor kampnummers mogen de atleten zich rechtstreeks naar de wedstrijdruimte begeven. Voor de loopnummers en het eerste nummer van de dag moeten ze altijd eerst via de callroom passeren.
  • De atleten hebben geen toegang tot de tribunes, enkel tot het opwarmingsterrein en het stadion. De tribune is enkel toegankelijk voor de coaches en ook enkel tijdens de duur van de wedstrijden van hun atleten.
  • Trainers hebben toegang tot het opwarmingsterrein en tribune 1. Om de kampnummers in tribune 2, 3 en 4 bij te wonen, moet de trainer aan de deur voor de callroom wachten. Een vrijwilliger geeft hem toegang tot deze tribunes voor de duur van de wedstrijd en begeleidt je na de wedstrijd terug naar buiten.
  • Atleten moeten de juiste box gebruiken voor hun wedstrijd (als bijlage). Lopers moeten hun spullen in deze box achterlaten (zorg voor de nodige bescherming in geval van regen!), want er zijn geen manddragers aanwezig. De atleten moeten hun box uiterlijk 15 minuten na hun wedstrijd leegmaken (als bijlage).
  • De wedstrijden zijn inclusief, wat betekent dat atleten met een lichamelijke handicap aan dezelfde wedstrijden deelnemen. In kogelstoten, speerwerpen en verspringen krijgen deze atleten 6 pogingen, net zoals de 8 “valide” atleten die zich plaatsen voor de drie laatste pogingen.

Toegelaten schoenen 

World Athletics heeft een lijst met toegelaten schoenen gepubliceerd. Deze lijst omvat hoofdzakkelijk nieuwe schoenen die recent goedgekeurd werden door World Athletics.

Alle info over het BK Alle Categorieën en BK AMH kan je hier terugvinden.