23/03

Gery Follens voorzitter

img-6888

Gery Follens voorzitter

Na 16 jaar voorzitterschap nam Eddy De Vogelaer zaterdagnamiddag in Hasselt afscheid als bestuurder van Atletiek Vlaanderen. De Algemene Vergadering verkoos Gery Follens als nieuw voorzitter voor de volgende beleidsperiode.

 

Vijf kandidaten stelden zich kandidaat voor de voorzittersstoel.
In de eerste stemronde sprokkelden Patrick Van Waes/AVLO en Gery Follens/LYRA het gros van de stemmen, in het voordeel van de Oost-Vlaming. Uiteindelijk haalde Gery Follens het met 53% van de stemmen.
Zo verlengt hij de bestuurderstaak die hij in 2009 opnam. De laatste 2 mandaten vulde hij in als secretaris en die bagage neemt hij nu mee in zijn taak als voorzitter.

Follens is zich bewust van het snelwijzigende landschap waarin de atletiek zich verder wil ontplooien. Hij maakt zich sterk dat de federatie ondersteunend moet zijn voor alle actoren binnen de club en voor alle mogelijke doelgroepen, van jong tot oud.
Zijn jarenlange ervaring als trainer, jurylid, organisator en bestuurder zal hem hierin zeker helpen.

De wijziging van de invulling van de Topsportcommissie zorgde voor enig tumult tijdens deze Algemene Vergadering.
Uiteindelijk kreeg de Raad van Bestuur de goedkeuring om deze commissie aan te passen en zullen naast de voorzitter van de federatie en een bijkomend lid van de Raad van Bestuur ook een afgevaardigde van de topsporttrainers, van de topatleten en van twee clubs toegevoegd worden die op basis van kandidaturen aangeduid worden door de Raad van Bestuur.