30/12

Ga op atletiekkamp in 2021

img-9921
In 2021 kan je hopelijk opnieuw op sportkamp gaan zonder rekening te houden met een heleboel maatregelen. Heb je zin in een atletiekkamp? Verschillende clubs organiseren jaarlijks atletiekkampen, maar ook bij de Vlaamse Atletiekliga kan je terecht voor atletiekkampen tijdens de vakantieperiodes en de inschrijvingen zijn geopend!

Twee soorten kampen 

We organiseren twee soorten atletiekkampen. Kampen voor benjamins, pupillen en miniemen (°2013-°2008) en kampen voor cadetten en ouder (°2007-2004). Het doel van de kampen voor de jongste leeftijdscategorieën is om de motorische vaardigheden te ontwikkelen en de basistechnieken van de verschillende atletiekdisciplines te leren of te verfijnen. We bieden een mix aan van spel, oefenvormen en technische opdrachten om de verschillende atletiekproefjes (beter) onder de knie te krijgen.

Het doel van de kampen voor de oudere leeftijdscategorieën is om de techniek te verfijnen om zo op termijn de prestaties te kunnen verbeteren. Een voorwaarde voor deelname is minimaal twee keer per week trainen, regelmatige deelname aan wedstrijden en in de gekozen discipline de basistechniek vlot kunnen uitvoeren.

Samenwerking met Sporta

Vanaf 2021 worden de kampen voor benjamins, pupillen en miniemen door Sporta georganiseerd, in samenwerking met de Vlaamse atletiekliga. Wij zorgen ervoor dat de kwaliteit van onze kampen net zoals vorige jaren gegarandeerd blijft. De inschrijvingen voor deze kampen verlopen via Sporta. Nieuw vanaf 2021 is dat je reeds vanaf zondag avond mag gaan overnachten!

Ontdek alle info en de data van de atletiekkampen in 2021 hier.