15/07

Flanders Cup Ninove: Milanov alweer voorbij 66 meter

-d4s1264

Philip Milanov

De Flanders Cup in Ninove leverde geen nieuwe Belgische selecties voor het WK atletiek op. Philip Milanov bewees met 66m34 wel opnieuw zijn grote regelmaat op hoog niveau. Elise Vanderelst liep in de 1500m naar een sensationele 4:12.28.

Het ging in zijn laatste drie pogingen telkens voorbij de 65 meter voor Philip Milanov/VAC, en de laatste was met 66m34 de beste. De Bruggeling acteert al enkele weken en zelfs maanden op een constant en hoog internationaal niveau en doet in Londen mee voor de WK-medailles. Zelf was Philip niet honderd procent tevreden. "Ik had meerdere worpen die nog verder gingen, maar zette net mijn voet over de lijn. Mijn doel is op dit moment het BR, en dat zit er zeker in."

In de 1500m ging een ontkende Elise Vanderelst/MOHA in de slotfase voorbij Sofie Van Accom/ACHL. Vanderelst realiseert met 4.12.28 de tweede Belgische junioresprestatie aller tijden en tevens de tweede Europese jaarchrono. Op het EKu20 verkiest ze de 800m. Sofie finishte in 4:12.77. Ook de 1500m bij de mannen zorgden voor een mooie prestatie. Belofte Robin Hendrix/OEH verpletterde in de B-reeks zijn persoonlijk record en bracht het op 3.40.97, goed voor een mooie achttiende plaats op de Europese jaarlijst bij de beloften. 

Eline Berings/RCG kon in de 100 meter horden geen nieuwe stap richting WK-limiet van 12.98 zetten, en moest het zelfs stellen met een tweede plaats in 13.61. Ook Bram Ghuys/OEH deed het met een sprong over 2m04 niet fantastisch, maar hij had daar een verklaring voor. "Ik was al langer heel snel moe, en nu blijkt dat ik een gigantisch ijzertekort heb. Ik overleg maandag met de dokter om te horen wat ik nog mag doen van trainingen en wedstrijden."

Stijn Baeten/DCLA mocht in een op papier bijzonder snelle A-reeks van de 800m aantreden, waar het zowel voor de internationale toppers als voor hemzelf vooral de eerste ronde snel ging. Te snel. Stijn hing middenin het pak en kwam ruim onder de 52 seconden door aan de bel. Hij finishte in 1.50.63. "Na 350m moest ik al bijduwen om te kunnen bijblijven. Ik kom hier te snel door, maar snap niet dat ik mijzelf zo opblaas. Op training loop ik voor 1'46-1'47, en dan snap ik niet dat het in wedstrijd zo slecht gaat."

Bekijk hier de resultaten van de Memorial Geert Rasschaert in Ninove.