02/06

FC Putbos: Claes, Van Puyvelde en Vanderbemden naar Berlijn

hannemargoputbos

Hanne Claes en Margo Van Puyvelde.

Wie dacht dat het een week na de succesvolle IFAM wat rustiger zou worden op limietenvlak bij de Putbosmeeting in Oordegem, zat er flink naast. Hanne Claes, Margo Van Puyvelde en Robin Vanderbemden plaatsten zich voor het EK in Berlijn, Mathilde Deswaef voor het WK juniores in Finland.

Al vroeg op de middag was het dubbel prijs bij de tweede Flanders Cup van het seizoen. Hanne Claes/RESC won de 400 horden in een knappe 56.25, goed voor zowel de EK-limiet, een persoonlijk record en een vijfde plaats op de ranking aller tijden. Margo Van Puyvelde/ASVO moest nauwelijks onderdoen met 56.34, ook zij mag naar Berlijn. Ook de 13.19 van Sarah Missinne/KAAG is meer dan het vermelden waard. Ze komt tot op amper zeven honderdsten van Berlijn.

Robin Vanderbemden/SER koos ervoor om in niet in het hoofdprogramma, maar in het voorprogramma van de 200 meter aan te treden. Het legde hem geen windeieren, want met 20.51 dook hij elf honderdsten onder de gevraagde tijd voor Berlijn. Hij is al de 23e Belg die zich mag opmaken voor een tripje naar de Duitse hoofdstad. In het hoofdprogramma was Jonathan Borlée/RCB de beste in 21.08, Jonathan Sacoor/OEH stelde zijn persoonlijk record bij naar 21.35.

In de 1.500 meter bij de vrouwen was er een sterke Mathilde Deswaef/WS, die met 4:18.55 ruim onder het minimum voor het WK juniores in het Finse Tampere dook. In de 800 meter bij de mannen bewees Pieter Claus/EA eens te meer in hele goede doen te zijn, en hij was met zijn 1:47.17 dan ook onze beste landgenoot. In  de 100 meter kwalificeerden Mariam Oulare/RCB met 11.81 en Janie De Naeyer/HAKI met 11.82 zich voor het EK scholieren in Hongarije.

Tot slot toch ook even vermelden dat Vlierzele Sportief een piekfijne organisatie afleverde: uurschema dat bijna twaalf uur lang op de minuut werd aangehouden, een gigantische horde goeie tempomakers en een aangename atletieksfeer. Hoed af.