20/08

Extra WK-Track Record: Elien Vekemans

youtube-elien-vekemans

Europees vicebeloftekampioene polsstokspringen Elien Vekemans neemt zonder druk deel aan haar eerste WK

Elien Vekemans komt maandagavond in actie in de kwalificaties van het polsstokspringen. De vice-Europese beloftekampioene kan na een straf seizoen haar WK-debuut zonder veel druk aanvatten. Als ze haar persoonlijk record van 4m50 evenaart, is een finale niet uitgesloten. "Niets is onmogelijk. Ik ga gewoon alles geven en dan zien we wel waar we geraken", zei ze in Track Record.

Tijdens het WK zullen we regelmatig vanuit Boedapest een extra videpodcast maken met een Belgische WK-ganger ter plaatse. Elien Vekemans komt als eerste aan de beurt bij onze reporter Milan Augustijns. Elien praat over haar ambities op het WK, haar finalekansen, haar steile opgang dit jaar en de moeilijke periode die ze overwon. Het WK is voor haar een prachtige bonus en ze voelt zich ontspannen. Maar ze wil wel degelijk presteren. "Ik wil wel nog zo hoog mogelijk springen hier op het WK", vertelde ze in Track Record. "Eigenlijk wil ik vooral mijn eigen ding doen. Ik heb de hoogtes al besproken met mijn coach Steven (red. Taeleman) . Het is de bedoeling om kwalitatieve sprongen te maken."   4m50 zal wellicht een sleutelhoogte zijn. "Altijd moeilijk om op voorhand in te schatten, want je weet nooit wat de concurrenten gaan doen. Ik denk dat ik met en 4m50 al ver geraak. Ik betwijfel dat er twaalf atleten 4m65 (red. de hoogte voor rechtstreekse kwalificatie) zullen springen. Ik denk dat die 4m50 een belangrijke hoogte wordt. Ik ga die proberen te halen. Het liefst met zo weinig mogelijk pogingen." Beluister hieronder of op YouTube of Spotify de volledige aflevering van Track Record. 

De komende dagen zullen onder meer nog Alexander Doom, John Heymans en Ben Broeders tijd vrijmaken voor een babbeltje in Track Record. Hou onze website en onze kanalen in de gaten voor unieke content over het WK! 

 

Extra WK-Track Record met Elien Vekemans

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Vice-Europees beloftekampioene Elien Vekemans komt morgen in actie in de kwalificaties van het polsstok. Ze oogt heel ontspannen.