30/08

Expert clinic Jackie Joyner-Kersee (31/8) & Smith & Corstjens (1/9)

vidts-noor-2021-belek-boic-stage-belga

Fernando Oliva, de trainer van Noor Vidts/VAC, zal de clinic op woensdag mee begeleiden.

De organisatie van de Allianz Memorial Van Damme organiseert in kader van de ‘Lotto Coach Academy’ terug twee clinics voor trainers en atleten. Met dit initiatief, gesteund door de Nationale Loterij, willen ze de Belgische trainers en atleten de mogelijkheid bieden om expertise op te doen via gratis expert clinics met de beste trainers in de wereld. Naast expertise opbouwen kan je als trainer dankzij de Lotto Coach Academy je netwerk binnen de atletiekwereld uitbreiden, ideaal om onderling met atleten en coaches ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Expert clinic Jackie Joyner-Kersee

De eerste gratis clinic vindt plaats op woensdag 31 augustus 2022 op de atletiekpiste van VAC in Vilvoorde (Brusselsesteenweg 80, 1800 Vilvoorde). Dit zal een clinic zijn die verspringen in de spotlight zal zetten. Jackie Joyner-Kersee was een Amerikaanse atlete die in de zevenkamp en in het verspringen 3x goud, 1x zilver en 2x brons behaalde op de Olympische Spelen. Fernando Oliva, de trainer van Noor Vidts/VAC, zal de clinic mee begeleiden. Noor zal hier wellicht ook aanwezig zijn.

Hieronder vind je het programma van woensdag 31 augustus:

  • 13u30 : Opening deuren en start opwarming
  • 14u00 : Start expert clinic Jackie Joyner-Kersee
  • 15u30 : Fotomoment met deelnemers clinic
  • 15u45 : Einde

Expert clinic Rutger Smith en Tom Corstjens

De tweede clinic vindt plaats op donderdag 1 september 2022 in hartje Brussel. Dit jaar is de Vismet (Sint-Katelijneplein 23, 1000 Brussel) de uitgekozen locatie voor de tweede clinic binnen de Lotto Coach Academy. Rutger Smith (meervoudig Olympiër en medaillewinnaar op verschillende EK’s en WK’s kogelstoten) en Tom Corstjens zullen hun trainingsmethodes, ervaringen en expertises met jullie delen.

Hieronder vind je het programma van donderdag 1 september:

  • 15u00 : Start opwarming
  • 15u30 : Expert clinic Rutger Smith & Tom Corstjens
  • 17u : Einde
  • 18u : Wanda Diamond League Kogelstoten - mannen
  • 19u : Einde + podiumceremonie

De atleten die mogen deelnemen worden door de federatie geselecteerd. Het is dus enkel mogelijk om de clinic vanaf de zijlijn te volgen en niet actief deel te nemen. Laat je ons zo snel mogelijk weten mocht je interesse hebben om een clinic te volgen? Aanmelden kan via het online inschrijvingsformulier.