11/03

European Throwing Cup: Goeie start voor Vanessa Sterckendries

vanessa-sterckendries

Vanessa Sterckendries in de buurt van het podium in Leiria.

Dit weekend werd in het Portugese Leiria de European Throwing Cup georganiseerd. Naast Europese toppers als Johannes Vetter (speer), Daniel Stahl (discus), Pawel Fajdek (hamer) en Anita Márton (kogel), was er met Vanessa Sterckendries ook één Belgische deelneemster aanwezig. In het hamerslingeren liet ze een mooie 61m32 noteren.

De omstandigheden in Leiria waren niet ideaal voor de werpers. Normaal schijnt de zon er en is de temperatuur rond de 20 graden. Dit weekend werden de atleten getrakteerd op heel wat regen en een verraderlijke wind. Sterckendries mocht op zondag aantreden in de B-groep van het hamerslingeren en deed het prima. Drie van haar zes worpen gingen over de 60 meter en haar beste poging (61m32) was uiteindelijk goed voor een onverhoopte vijfde plaats op elf deelneemsters. “Ik ben hier zeer tevreden mee,” aldus de atlete van Olympic Essenbeek Halle.  “Andere jaren kwam ik op deze wedstrijd nooit verder dan 58m50 en nu gooi ik toch zowat 3 meter verder dan in't verleden.
De omstandigheden in Leiria waren niet ideaal, want de atleten leken vooral last te hebben van de wind. “Tijdens de wedstrijd kwam de wind recht de kooi in en dat remt je behoorlijk af in je beweging. Daardoor kwam ik ook nooit op volle snelheid. In normale omstandigheden had ik misschien nog wat verder kunnen gooien, maar goed, ik ben tevreden. Een eerste wedstrijd is sowieso altijd een beetje spannend, omdat je nog niet echt weet waar je staat.
Sterckendries, die een persoonlijk record heeft van 65m46, kijkt door deze prestatie het zomerseizoen alvast met vertrouwen tegemoet. “Ik ben nog steeds niet specifiek aan het trainen. Dat wil zeggen dat ik nog niet op snelheid aan het trainen ben en dat ik nog met zwaardere tuigen aan het werpen ben. Vlak voor het zomerseizoen trek ik nog op stage en daar kan ik dan alles beginnen finetunen. Ik heb er in ieder geval al enorm veel zin in.