18/08

Engie nodigt vluchtelingen uit voor atletiekbeleving

20220818-142131

Engie nodigt vluchtelingen uit

Engie, sponsor van de Memorial Van Damme, nodigt jonge vluchtelingen en hun begeleiders uit om op vrijdag 2 september naar de Memorial Van Damme te komen kijken. Om deze mensen alvast kennis te laten maken met de atletiek werden ze uitgenodigd voor een atletiekinitiatie in het Koning Boudewijnstadion.

64 jongeren die opgevangen worden bij Fedasil, SOS Kinderdorpen en Minor Ndako werden door trainers van Atletiek Vlaanderen geïnitieerd in het hordenlopen, het hoogspringen, de sprint en het verspringen. Meeting Director Kim Gevaert kwam hen daarbij aanmoedigen.  Aan het einde van de atletiekinitiatie konden de deelnemers het beste van zichzelf laten zien in een spannende estafetteloop.

Als kers op de taart worden de deelnemende jongeren ook uitgenodigd op de avond van de Memorial Ivo Van Damme. Zo kunnen ze de kampioenen aanmoedigen in de verschillende atletiekdisciplines, die ze  samen hebben kunnen ontdekken.

ENGIE wil dit jaar een extra dimensie geven aan het jarenlange partnerschap met de Allianz Memorial Van Damme. Onder het mom van ‘sport doorbreekt barrières’ nodigde het bedrijf deze jonge vluchtelingen uit om de wereld van de atletiek te ontdekken als een vorm van integratie. Dit is één van de pijlers waar de ENGIE Stichting al jaren op inzet, door verenigingen en projecten in België te steunen die de integratie van kwetsbare jongeren via sport mogelijk maken.

Sport kan voor deze jongeren een belangrijk hulpmiddel zijn bij de sociale integratie: ze leggen contacten, bouwen netwerken uit, leren de lokale waarden kennen. Het sporten geeft hen bovendien een doel en geeft hun zelfvertrouwen een boost. 

Dit unieke initiatief van Engie was enkel realiseerbaar dankzij een unieke samenwerking met de Memorial Van Damme, Atletiek Vlaanderen en de 3 opvangcentra voor vluchtelingen.