09/02

Eline Berings met EK-limiet alweer koningin van de IFAM

nad-41591

Eline Berings.

De publiekslieveling van het IFAM-publiek was Eline Berings al langer, maar ze zette die status op de editie 2019 nog extra in de verf. Al in de reeksen plaatste ze zich in de 60 meter horden voor het EK in Glasgow, in de finale ging het met 8”04 nog sneller.

In 8”07 was Eline Berings/RCG in de reeksen precies even snel als de Nederlandse topfavoriete Nadine Visser. De Gentse thuisatlete dook daarmee twee honderdsten onder de limiet voor het EK indoor in het Schotse Glasgow. In de finale nam Eline haar kenmerkende raketstart en ging ze Visser vooraf, maar de Nederlandse kwam sterk terug en won in 7”96. Ook de chrono van Eline, 8”04, was uitstekend. Nog op de 60 meter horden, maar dan bij de mannen, zorgde Michael Obasuyi/OEH voor een dubbele verrassing: winnen enerzijds en zijn persoonlijke beste verpulveren tot 7”75 anderzijds. Michael nadert tot op vier honderdsten van Glasgow.

Net als Eline Berings wordt Aaron Botterman/KAAG als Gentenaar heel fel aangemoedigd in eigen stad. En dat had duidelijk effect, want na het uitstappen van de haas toonde hij lef door op en over de Nederlander Thijmen Kupers te gaan. Aaron kon volhouden en won in een nieuw persoonlijk record van 1’48”16. Voor Glasgow moet het nog 52 honderdsten sneller.

In de 400 meter was Camille Laus/RCB ijzersterk. Van de eerste tot de laatste meter liep ze aan de leiding, en dat resulteerde in een nieuwe besttijd van 53”20. Daarmee wordt ze tweede aller tijden en benadert ze het Belgisch record van Regine Berg tot op zeven honderdsten. Voor het EK is 52”84 nodig. Camille’s clubgenote Mariam Oulare/RCB stelde in de 60 meter haar eigen Belgisch record bij de scholieren nogmaals scherper tot 7”37.

In het polsstokspringen was Ben Broeders/DCLA met 5m50 de beste landgenoot, maar hij ziet zijn trainingsmaatje Frederik Ausloos/DCLA wel naderen. Die laatste blijft jaar na jaar stappen zetten, en ging in Gent al over 5m40.

Tijdens het BK 4x200 meter was er bij de vrouwen geen kruit gewassen tegen Racing Gent, dat zijn clubrecord bijstelde naar 1’38”59. Bij de mannen was de snelste tijd voor Excelsior, met 1’27”59. Even nadien volgde een diskwalificatie omwille van een inhaalmanoeuvre in de laatste bocht, maar die werd twee uur later toch weer ingetrokken.