22/01

Eline Berings had nog meer verwacht van opener

eline2

Eline Berings.

Eline Berings heeft gisteren haar seizoen geopend in Dortmund. Ze klokte in Duitsland zowel in de reeksen als in de finale 8.29.

Dat het op training uitzonderlijk goed loopt, gaf Eline Berings/RCG eerder al verschillende keren mee. De verwachtingen voor de eerste indoorcompetitie lagen dan ook meteen hoog. Eline had gehoopt nog sneller te gaan dan die 8.29, toch een degelijke chrono. Het WK-minimum staat op 8.14. "Ik moet er altijd wat inkomen, dus is het zeker een degelijke start. Maar ik had toch beter verwacht."

"In de reeksen raakte ik de eerste horde hard aan, waardoor ik daarna niet goed kon doorversnellen. De finale was niet top. Ik heb hem te braaf gelopen, maar het gevoel zit wel heel goed." Komend weekend volgen alweer verschillende nieuwe kansen om een gooi te doen naar het WK in Birmingham. "Vrijdag loop ik alweer in Berlijn. Ik reken erop dat de limiet snel binnen zal zijn." Zondag volgt al het KVV in Gent voor Eline.

Isaac Kimeli/OEH kwam nog eens terug op zijn derde plaats op de CrossCup van Hannuit. "Voor vandaag moet ik tevreden zijn. Ik heb vier dagen veel last gehad van griep. Enerzijds was het gevoel tijdens de wedstrijd wel goed, maar aan de andere kant voelde ik de ziekte nog in mijn lijf zitten. Ik had een beetje buikpijn en vooral keelpijn, die er na de wedstrijd niet minder op werd."