21/01

Elie Bacari knalt naar 7"62 op 60m horden en plaatst zich voor WK indoor in Glasgow

belgaimage-70701867

Elie Bacari in actie op het EK U23 in Espoo vorige zomer.

Elie Bacari mag zijn koffers klaarzetten voor het WK indoor in Glasgow (1-3 maart). Op een meeting in Luxemburg zondag knalde hij op de 60m horden naar 7"62. Exact de gevraagde limiet voor het WK indoor.

Dat Elie Bacari/DCLA in goede vorm verkeerde bewees hij vorige week al door een stevige seizoensopener (een PR van 7"81) neer te zetten. Maar wat hij in Luxemburg liet zien, is straffe koffie. In de reeksen flitste hij naar 7"65, om er vervolgens in de finale naar de winst te knallen in 7"62. Het 20-jarige toptalent verbaasde vriend en vijand. Onlangs maakte hij de overstap van de meerkamp, naar de hordespurt. In onze podcast Track Record zei coach Bart Bennema dat hij dat een zeer verstandige keuze vond.  "Ik denk dat hordespurt hem uitzonderlijk goed ligt. Dat zullen we de komende jaren zeker zien", zei Bennema in de recentste aflevering van Track Record, die hier nog te bekijken en te beluisteren is op Spotify en YouTube. De kans is reëel dat Bacari op termijn richting het stokoude BR 60m horden indoor van Jonathan N'Senga van 7"55 (in 1998) kan evoluren. Met z'n 7"62 moet hij momenteel nog drie Belgen voor zich dulden op de ranking aller tijden. 

Nog in Luxemburg lieten Pieter Sisk/DCLA en Elise Vanderelst/CABW zich opmerken op de 1500m met toptijden van resp. 3'38"90 (Sisk) en 4'07"03 (Vanderelst). Veelbelovende chrono's vroeg op het indoorseizoen. 

Bekijk hier de WK-pagina met de info over Glasgow en de selectiecriteria.