13/07

EKu23: Maudens en 4x400 naar finale

belgaimage-152944532-full

Svan Van Den Bergh, Alexander Doom, Camille Snyders en Jonathan Sacoor brengen de 4x400m ploeg naar de finale.

Drie Belgen en één Belgisch team kwamen tijdens de voormiddag van de derde dag van het EK voor beloften in actie. Onder hen Hanne Maudens, gisteren nog goed voor brons in de zevenkamp.

Hanne Maudens trad aan in de kwalificaties van het verspringen. De omstandigheden waren alvast een stuk beter dan tijdens  tijdens haar zevenkamp. Een aangenaam zonnetje verwende de atletes. De gevraagde 6m40 voor de finale werd slechts door twee deelneemsters behaald. Maudens deed het met 6m17 degelijk en werd daarmee achtste in totaal. Daardoor mag ze zich morgen opmaken voor haar tweede eindstrijd, waarin haar tweede medaille tot de mogelijkheden behoort.

De aflossingsploeg op de 4x400m trok met de nodige ambities naar Zweden. Het kwartet, met Sven Van den Bergh, Camille Snyders, Alexander Doom en Jonathan Sacoor, maakte die ambities waar door vlot derde te worden in de eerste van twee reeksen. De jonge Belgian Tornados noteerden met 3’07”43 de zesde tijd van alle finalisten. Het kan een pittige strijd om de medailles worden, aangezien het Italiaanse team de derde tijd heeft met 3’06”90. Sacoor, de wereldkampioen op de baanronde bij de juniores, imponeerde door zonder al te veel moeite een splittijd van 45”59 te noteren.

Jean-Baptiste Nutte is uitstekend begonnen aan zijn tienkamp. De  Waalse meerkamper benaderde zijn PR op de 100m met 11”23 ondanks tegenwind. In het verspringen overtuigde Nutte door in eerste instantie zijn PR van 7m20 te evenaren. In zijn derde poging verbeterde hij zich naar 7m34. Die lijn trok hij door in het kogelstoten, aangezien hij met 14m68 één centimeter beter deed dan zijn PR. Dankzij zijn sterk begin staat Nutte voorlopig zevende met een totaal van 2.476 punten.

Minder nieuws was er voor Lars Van Looy in de kwalificaties van het hoogspringen. Van Looy had op 2m02 al drie pogingen nodig om alsnog richting 2m07 te gaan. Op die hoogte liep het drie keer fout voor onze landgenoot, die daardoor 26ste en laatste werd.

  Bekijk hier het overzicht van de EKu23 in Zweden.