21/07

EKu20 Boras: speerwerper Cedric Sorgeloos vierde

belgaimage-153254664-full

Cedric Sorgeloos: net naast het speerwerppodium.

De Belgen hebben niet kunnen overtuigen op de voormiddagsessie van de laatste dag op het EK voor juniores. Cedric Sorgeloos kende een mindere dag in de finale van het speerwerpen en zou op de ondankbare vierde plaats stranden. De aflossingsteams op de 4x100m kondenzich niet van een finaleplaats verzekeren.

Cedric Sorgeloos was de medaillehoop in de voormiddag bij de Belgen. Sorgeloos begon niet overtuigend aan de finale van het speerwerpen. Zijn eerste poging was buiten de zone en ook zijn tweede poging was voor zijn doen matig met 70m51. Vervolgens moest onze landgenoot beter doen, aangezien hij pas negende stond in de tussenstand. Zijn derde poging zou met 74m32 gelukkig beter zijn. Daarna draaide de wind echter, waardoor topworpen uitgesloten leken. Sorgeloos moest vrede nemen met een vierde stek op zijn eerste internationale kampioenschap. “Ik had op meer gehoopt, maar ik voelde tijdens de opwarming en eerste worpen dat het vandaag gewoon mijn dag niet was. Dat kan nu eenmaal gebeuren. Ik heb veel bijgeleerd en ga mijn hoofd hierdoor niet laten hangen,”  klonk het bij de strijdvaardige Waaslander. Voor het goud was 79m44 nodig. Sorgeloos kwam dit jaar al tot 79m82.

Het meisjesteam van de 4x100m met Rani Vincke, Rani Rosius, Nora Thiry en Justine Goossens zou knap tweede worden in de tweede van drie reeksen. De laatste wissel tussen Thiry en Goossens was echter op het randje. Het kwartet zag in eerste instantie een grote Q verschijnen in  45’05, maar een kwartier later volgde de koude douche: de laatste wissel was buiten de zone gebeurd. Goossens was ontroostbaar, aangezien de finalekans weg was. In totaal zou het kwartet met de zevende tijd naar de finale gaan, al werd daar dus een stokje voor gestoken.

De jongens van de 4x100m met Wolf Beliën, Amine Kasmi, Niels Kerkhofs en Lionel Halleux liepen een mooie wedstrijd, maar kwamen tekort tegen de grote Europese kanonnen. Het viertal kon zich echter wel optrekken aan het feit dat ze in de tweede van drie reeksen wel een goede tijd noteerden. Met 40”74 deed het team namelijk aanzienlijk beter dan de 41”49 waarmee ze naar Zweden trokken. Voor de verliezende finaletijden was minstens 40”56 nodig.

Voorlopig dus nog geen Belgische feest op de nationale feestdag, al is er uiteraard nog veel moois in de namiddag- en avondsessie.

Bekijk hier het nationale overzicht van deze EKu20 in Zweden.