19/07

EKu20 Boras: Bal en Feraugie goed op dreef

belgaimage-153189978-full

Jaan Bal perst er nog een PR in de 400 meter uit op het slot van zijn eerste tienkampdag.

De Belgen hebben niet ontgoocheld tijdens de avondsessie van de tweede dag van het EK voor juniores. Zowel Lucie Ferauge als Jaan Bal deden het erg goed in respectievelijk de 200m en het hoogspringen en 400m in de tienkamp. 

Lucie Ferauge stoomde in de eerste van vier reeksen van de 200m naar winst in 23”67, ondanks een stevige tegenwind van -2.1m/s. De chrono van Ferauge zou na alle reeksen de derde tijd van alle atletes blijken. Het lid van de Belgian Cheetahs kan dus morgen een gooi doen naar de medailles. Al zal ze daarvoor wel eerste de halve finales moeten overleven in de voormiddag. “Het voelde goed aan. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht om meteen aan de leiding te lopen. Ik kijk uit naar morgen, aangezien ik gebrand ben op een goede prestatie. De finale moet mogelijk zijn. Al de rest zie ik als bonus."  

Jaan Bal kende een degelijke passage in het hoogspringen, aangezien hij met 1m91 liefst tien centimeter beter deed dan tijdens zijn beste meerkamp. Op 1m94 liep het net fout af voor Bal, die daardoor wel van de negende naar de zevende plaats in de tussenstand steeg. In de baanronde bevestigde de meerkamper zijn vorm met een stevig PR van 48”70. Daardoor heeft hij na dag één de zevende plaats vast in zijn beste score na die openingsdag met een totaal van 3.921 punten. “Ik heb wat laten liggen in het verspringen en bij het kogelstoten. In het hoogspringen, de 100m en zeker de 400m ging het goed tot zeer goed. Morgen wil ik PR’s neerzetten en iets speciaals doen tijdens het polsstokspringen.”

Bekijk hier het nationale overzicht van deze EKu20 in Zweden.