08/08

EK dag 3: Vier op zes in de ochtendsessie

belgaimage-138685586-full

En of Cynthia Bolingo vloog over de baanronde...

Dag drie op het EK kent geen finales met landgenoten, maar wel liefst dertien Belgen in actie in kwalificaties of halve finales. In de ochtensessie wisten vier van onze zes atleten die in de arena traden door te stoten, met als hoogtepunt de finaleplaats van Ismael Debjani in de 1500 meter.

De eer om de spits af te bijten was woensdag voor Robin Vanderbemden/SER in de 200 meter. Hij won zijn reeks in 20.50 en stootte zo vlot door richting halve finales later vanavond. Cynthia Bolingo/CABW maakte even later indruk in de reeksen van de 400 meter: ook zij won haar reeks, en met 51.69 kwam er zelfs een dik persoonlijk record en de tweede tijd over alle reeksen heen uit de bus. Camille Laus/RCB verging het ietsje moeizamer, maar uiteindelijk wist ook zij zich als tweede in 52.40 rechtsreeks te plaatsen voor de halve eindstrijd.

In de 1500 meter traden drie Belgen aan. Ismael Debjani/CABW maakte de beste beurt, al was het ook voor hem spannend. Hij koos voor een wedstrijd achterin het pak, schoof op het einde goed op, maar zijn vijfde plaats volstond niet voor een rechtstreeks ticket naar de finale. Na het overlopen van de verliezende tijden blijk echter dat Ismael er met zijn 3:41.09 wel degellijk bij is. Isaac Kimeli/OEH mikt vooral op de 5000 meter en kan zich daar na een zevende plaats in 3:42.77 helemaal op gaan richten, Peter Callahan/RESC werd op een tiende plaats in 3:54.23 kansloos uitgeschakeld.