07/06

EK dag 1 (ochtend): Bacari naar halve finales, Thiam en Vidts op medaillekoers

belgaimage-94097023

Elie Bacari.

De eerste ochtend van het EK atletiek in Rome is er eentje van wisselend succes geworden voor België. Er waren drie uitblinkers in het Stadio Olimpico. Elie Bacari, die vlot de halve finales haalde in de 110 meter horden, en Nafi Thiam en Noor Vidts, die de zevenkamp voorlopig domineren.

De zevenkamp kende een vliegende start voor Noor Vidts/VAC. Ze klokte een persoonlijk record van 13”16 in de 100 meter horden, goed voor een tweede plaats. Nafi Thiam/RFCL moest vrede nemen met een zestiende plaats en 13”74. In het hoogspringen stelde de tweevoudige olympische kampioene meteen orde op zaken. Ze won vlotjes met 1m95 en ging zo meteen naar de leiding. Noor was zesde met een degelijke 1m80 en bleef zo tweede in het klassement.

Elie Bacari/DCLA verging het goed in de reeksen van de 110 meter horden. Met 13”61 plaatste hij zich vlotjes voor de halve finales, waarin hij maatje Michael Obasuyi/OEH treft, die de eerste ronde mocht overslaan.

De 800 meter bij de mannen werd een tegenvaller. Geen van onze drie deelnemers overleefde de reeksen. Tibo De Smet/RCG was zesde in zijn reeks in 1’46”71, Eliott Crestan/SMAC vierde in 1’46’'78 en Pieter Sisk/DCLA achtste in 1’45”87. Alleen de top drie ging rechtstreeks door en de Belgen waren niet snel genoeg voor de verliezende tijden.

In de reeksen van de 100 meter horden maakte Anne Zagré/RESC, die met last aan de hamstrings zit, met 13”70 geen aanspraak op de halve finales. Ook Philip Milanov/VAC kwam in het discuswerpen met 60m49 niet in de buurt van kwalificatie voor de finale. In de 1.500 meter waren de reeksen het eindstation voor Elise Vanderelst/CABW. Ze moest het stellen met 4’11”03.

Bekijk hier onze EK-pagina met het overzicht van de Belgen. 

Beluister/bekijk op ons YouTube-kanaal of op Spotify onze videopodcast Track Record met een uitgebreide EK-vooruitblik met Timothy Herman, Elise Mehuys en Milan Augustijns.