06/08

EK dag 1: Corentin Campener kan niet verrassen

belgaimage-138635807-full

Corentin Campener.

De eerste Belg in actie op het EK atletiek in Berlijn heeft maandag niet voor een stunt kunnen zorgen. Corentin Campener sloot de verspringkwalificaties met 7m41 af als 27ste, en kwam niet in de buurt van de finale.

Voor een rechtstreeks ticket naar de finale van het verspringen was 8m00 vereist, maar zoals steeds volstond het ook om zich bij de beste twaalf te scharen. Daarvoor was in Berlijn "slechts" 7m71 nodig, en in die zin deed zich maandag dus een uitgelezen kans voor. Dat Corentin Campener/RESC bij zijn debuut op het internationale toneel naar de finale zou doorstoten, behoorde niet meteen tot de verwachtingen - en die zin kunnen we dus niet spreken van een zware ontgoocheling - maar bij het bekijken van de uitslagen overheerst toch het gevoel van een gemiste kans. Dat bevestigde Corentin achteraf overigens ook zelf.

Zijn 7m41 liet de 27-jarige atleet uit Doornik meteen bij zijn eerste poging optekenen. De tweede poging was stukken beter, maar ongeldig omdat zijn afstootvoet over de lijn kwam. Bij zijn derde en laatste beurt landde Corentin na 7m40.

Dinsdag is er absoluut geen sprake meer van rustig in het toernooi komen. Liefst tien Belgen treden dan in actie, en wie weet strijden Bashir Abdi/RCB en Soufiane Bouchikhi/RFCL 's avonds wel om de eerste Belgische medaille. Hoop doet leven...