30/12

Eindejaarsspecial Track Record: Jolien Boumkwo

youtube-banner

Jolien Boumkwo heeft er een onvergetelijk jaar opzitten.

We zijn nog lang niet uitgepraat over het mooie atletiekjaar 2023. Track Record trok naar de Gentse Topsporthal voor een babbel met Jolien Boumkwo, Rani Vincke, Merel Maes en Bart Bennema. De eerste aflevering van de eindejaarsspecial met Jolien Boumkwo is vanaf vandaag te beluisteren.

Kogelstootster en gelegenheidshordeloopster Jolien Boumkwo/VAC mag de spits afbijten van onze eindejaarsreeks. Aan vertelstof geen gebrek. De 30-jarige atlete die sinds kort ook Allianz Ambassador is, heeft er een onvergetelijk jaar opzitten. In het indoorseizoen verbeterde ze het 26 jaar oude Belgische record tot 17m01. Om vervolgens nog tot 17m24 en een fantastische 17m87 te komen. Ook het BR outdoor ging voor de bijl. 17m16 stootte ze. Op de European Team Championships in Polen nam ze de 100m horden voor haar rekening om punten te sprokkelen voor het Belgische team. Tot haar eigen verbazing ging het filmpje de wereld rond en in menig jaaroverzicht duikt het opnieuw op. Het deed haar veel deugd. "Voor mij is dat een hoogtepunt omdat de wereld super enthousiast heeft gereageerd op een persoonlijkheidstrek van mij", vertelde ze daarover in de aflevering. "Ik ben nog altijd super euforisch over dat moment en alle positieve reacties die ik tot op vandaag nog altijd krijg." In 2024 staat Parijs met stip genoteerd. "Dat is toch wel het hoofddoel", verklapte Boumkwo die er al een geslaagde trainingsstage in Zuid-Afrika heeft opzitten. 

De komende zaterdagen lanceren we nog een drietal aflevering. Spurtster en Belgian Rocket Rani Vincke/KAAG komt nog aan bod. Ook de 18-jarige hoogspringer Merel Maes/VAC (1m93 in 2023) en ook hoofdcoach van het meerkampprograma  Bart Bennema maakten tijd voor een babbel in de Gentse Topsporthal. 

Beluister hier alvast de aflevering met Jolien Boumkwo op Spotify of op ons YouTube-kanaal