05/09

De ultieme WK-terugblik van Track Record

thumnail-paulien-youtube

De WK-terugblik met Paulien Couckuyt, Jochem Vermeulen en Milan Augustijns

De atletiekliefhebbers beleven opnieuw hoogdagen. Het WK in Boedapest ligt nog maar net achter ons en de Allianz Memorial Van Damme staat alweer voor de deur. Daarom een extra lange aflevering van Track Record om uitgebreid terug te blikken op het WK en al een beetje vooruit te kijken naar de jaarlijkse hoogmis van de Belgische atletiek.

Host Jolien De Bock, die ook aanwezig was in Boedapest, neemt in de uitgebreide WK-terugblik van Track Record met drie gasten het WK onder de loep. 400m-hordeloopster en Cheetah Paulien Couckuyt/VAC moest noodgedwongen het WK missen. Na een kruisbandscheur heeft ze net een lange revalidatie achter de rug en onlangs liep ze haar eerste wedstrijdjes. Uiteraard volgde ze het WK op de voet met natuurlijk speciale aandacht voor haar maatjes van de Cheetahs. "Iedereen heeft super goed gelopen", loofde ze haar teamgenoten. "Ze waren maar 8 tienden trager dan op het EK vorig jaar waar ze met Cynthia in ploeg liepen." In de aflevering bellen we ook met een andere Cheetah, Imke Vervaet/RCG. 

Onze tweede gast Jochem Vermeulen maakte op 25-jarige leeftijd zijn WK-debuut in Boedapest. Het was zijn eerste grote kampioenschap sinds het WK scholieren in Cali in 2015 (! ) . De voorbije acht jaar lag hij de helft van de tijd in de lappenmand. "Ik heb de laatste jaren vaak aan stoppen gedacht", bekende hij. "Maar ik deed het te graag. Je zou me een ezel kunnen noemen, maar ik ben het blijven doen. Soms dacht ik een week of twee: ik hou het erbij, maar dan spring je toch terug op de crosstrainer of fiets. Ik heb dat nodig denk ik."  Zijn 'koppigheid' zag hij eindelijk beloond met een toptijd op de Nacht en een WK-deelname. Doorzetten na blessures bleek een rode draad bij de WK-Belgen. Met onder andere Cynthia Bolingo/CABW en Timothy Herman/ACME die ondanks een lange blessuregeschiedenis in de WK-finale stonden. Maar ook alle andere WK-Belgen komen aan bod. 

Onze reporter Milan Augustijns versloeg tien dagen lang het WK vanuit de Hongaarse hoofdstad.  Hij zag hoe de Belgen het recordaantal van vijf topachtplaatsen evenaarden. En dat zelfs zonder sterkhouders Nafi Thiam en Bashir Abdi. Milan kijkt reikhalzend naar de Allianz Memorial Van Damme. "Ik ben benieuwd wat Shericka Jackson in haar mars heeft. De ligging van de bocht in Brussel is heel goed en er zijn daar al hele snelle 200m-wedstrijden gelopen." Vrijdag weten we of er een WR uit de bus komt op de 200m of misschien zelfs op de 2000m met Jakob Ingebrigtsen en onze drie 1500m-Belgen Ruben Verheyden/EA, Jochem Vermeulen/AVLL en Ismael Debjani/CABW die er het BR van ene Christophe Impens willen pakken. 4'56"10 is de te kloppen tijd voor het BR.

 

Bekijk hieronder of op ons YouTube-kanaal of Spotify de volledige aflevering. 

De WK-terugblik van Track Record.

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Paulien Couckuyt, Jochem Vermeulen en Milan Augustijns bespreken het WK en blikken vooruit naar de Allianz Memorial Van Damme.