21/03

Een jeugdbijscholing in eigen club

taylor-smith-vmgxoxlt3pc-unsplash-liggend
Op welke manier breng je Kangoeroes en Benjamins de nodige bewegingsbasis bij zodat ze later voldoende bewegingservaring hebben om atletiekdisciplines onder de knie te krijgen? Met de bijscholing ‘Athletics’ Basics Coaching’ leren we jeugdtrainers over de fundamentele bewegingenvaardigheden. Vraag de bijscholing aan in jouw eigen club en versterk je kennis als jeugdtrainer.

In de eerste jaren als atleet is het belangrijk voor kinderen zoals onze Kangoeroes en Benjamins om een bewegingsbasis op te bouwen met fundamentele bewegingenvaardigheden zoals kruipen, roteren, zwaaien, heffen & dragen, trekken & duwen, dribbelen, slaan, … en ook evenwicht te ontwikkelen. Omdat deze vaardigheden de basis vormen voor latere atletiekdisciplines, volgen we het MultiMove-programma dat we voor atletiektrainingen hebben omgedoopt tot ‘Athletics’ Basics Coaching’. Het gaat hier voornamelijk over al bewegend ontdekken, het moet nog niet allemaal technisch correct zijn zolang de kinderen veel bewegingservaring opdoen. Om kennis te maken met ‘Athletics’ Basics Coaching’ brengen deze jeugdbijscholing tot in jouw eigen club. Door middel van spelvormen brengen we tijdens de bijscholing deze bewegingservaringen tot bij de trainers.

Vraag de bijscholing aan

Atletiek Vlaanderen verzorgt de inschrijvingen via de webshop van de federatie en clubleden van de organiserende club kunnen gratis deelnemen (via een kortingscode). Externen (vanuit een andere club) betalen 5,00 euro als VAT-lid, 15,00 euro als VAL-lid en 25,00 euro als niet VAT/VAL-lid. De inschrijvingsbijdragen van de externen worden volledig toegestuurd naar de organiserende club en daarnaast zorgt de federatie voor een officiële attestering (via de VTS-account van de deelnemers).

Als club sta je in voor de kosten voor de organisatie van de bijscholing, namelijk eventuele kosten voor de accommodatie en de verloning van de docent met bijbehorende kilometervergoeding.

Meer info bij Sietske Lenchant (sietske@atletiek.be & 02/474 72 19)