25/05

Drukke IFAM zaterdag

20220528-001154-johnny-de-ceulaerde-ifam-nikon-d5-jdc8602

Ruben Verheyden kiest op de IFAM voor de 800m.

Er staat een goed gevuld pinksterweekend voor de deur. Op zaterdag verwelkomt de IFAM een gigantisch aantal binnen- en buitenlandse atleten. Enkele Belgen trekken naar de topmeeting in Rehlingen zondag en de meerkampers kunnen hun hartje ophalen in Götzis.

De Flanders Cup komt stilaan op kruissnelheid. Na de eerste manche in Lokeren vorige zaterdag is het zaterdag in Oordegem te doen. 2082 atleten hebben zich aangemeld voor de meeting met het label van World Athletics Tour Continental Challenger. Om 9u30 start de actie en om 0u40 klinkt het laatste startschot. Een lange dag voor alle vrijwilligers. Heel wat toppers jagen er op internationale limieten. Aangezien de weersvoorspellingen optimistisch klinken, zullen er wellicht ook extra minima uit de bus vallen. Robin Hendrix/OEH (5000m), Lisa Rooms/AVLO (1500m) en Ruben Verheyden/EA (800m) zijn slechts enkele van de vele atleten die op een toptijd jagen. Check de rest van het deelnemersveld op Atletiek.nu.

Zondag beproeven heel wat Belgen hun geluk in het Duitse Rehlingen waar er op de World Athletics Continental Tour Silver-meeting kostbare rankingpunten te sprokkelen vallen. Onder andere Imke Vervaet/RCG (400m), Elise Vanderelst/MOHA (1500m), Jolien Boumkwo/VAC (kogel), Kobe Vleminckx/LYRA (100m) en Timothy Herman/ACME (speer) staan er op de deelnemerslijst. Volg het hier.

In het meerkampmekka Götzis is het uitkijken naar de 20-jarige Jente Hauttekeete/KAAG en naar Niels Pittomvils/VAC op de tienkamp. Noor Vidts/VAC moest helaas afzeggen omdat ze een probleem heeft aan de kuit. De actie is te volgen op deze pagina.