15/06

DL Oslo: scholierenrecord voor Van De Velde, jaarbeste voor Milanov

-ldq5942

Tim Van de Velde.

Bij de Diamond League in Oslo heeft Tim Van de Velde zijn eigen Belgisch record in de mijl met liefst zeven seconden scherper gesteld. Hij klokte 4’05”11 in de U20-race. Philip Milanov werd derde in het discuswerpen met een seizoensbeste van 66m39.

Philip Milanov/VAC realiseerde bij zijn vierde poging op de Bislett Games een hele goeie 66m39. Door zijn derde plaats staat hij nog altijd (gedeeld) aan de leiding in de Diamond League. In een sterk bezette 800m ging Renée Eykens/KAPE heel lang goed mee, maar in de laatste 150 meter moest ze de snelle start bekopen. Haar doorkomst halverwege was onder de 59 seconden, aan de meet noteerde Renée 2’03”23. Ze werd elfde. Daar was ze niet tevreden mee. “Ik had beter willen doen, maar het was nog maar mijn tweede 800m. Dat zie je en dat voel ik ook. Ik heb niet opgegeven en ben blijven vechten. Er werd veel geduwd, en op dit niveau betaal je dat op het einde,” aldus Renée na de wedstrijd. Ze blijft met vertrouwen uitkijken naar de rest van het seizoen. “Ik ben trots dat ik hier mocht starten, en hoop nog meer kansen als deze te krijgen. Ooit loop ik onder die twee minuten, maar of dat nu dit jaar is of later, dat maakt niet uit. De ontspanning terugvinden op en naast de piste zal daarbij helpen.”

Scholier Tim Van de Velde/DUFF en Junior Pieter Sisk/DCLA mochten in de ‘Dream Mile’ voor U20 aantreden. Tim stelde daarbij zijn eigen Belgisch scholierenrecord gevoelig scherper en klokte een indrukwekkende 4’05”11. Pieter volgde niet zo veel later als achtste in 4’08”01.