19/03

Dag 2 WK indoor Belgrado: Eliott Crestan knap zesde

crestan-eliott-2022-belgrado-wki-belga-jasper-jacobs-2-min

Eliott Crestan loopt naar de zesde plaats in de 800m finale

De tweede dag op het WK indoor in Belgrado was vele malen rustiger dan de eerste op Belgisch vlak. En dat mocht ook wel, want het was nog altijd een beetje naar adem happen na de superdrukke openingsdag met gouden triomf van Noor Vidts. Zaterdag was Eliott Crestan de uitblinker met een zesde plaats in de 800 meterfinale.

Het ging bijzonder snel van in het begin in de 800 meterfinale bij de mannen. Eliott Crestan/SMAC zette zich eerder achterin. Hij liep altijd goed tegen de koord, maar botste wel tot twee keer toe op een opstopping net voor zijn voeten. Op tactisch vlak betaalde hij nog wat leergeld, maar in de laatste rechte lijn liet hij wel zien waartoe hij in staat is. Hij spurtte nog goed mee met de absolute wereldtop om uiteindelijk als zesde te finishen in 1’46”78, amper zes tienden boven zijn eigen nationaal record. Zesde van de wereld op je 23e, dan kan je niet klagen.

Op grote kampioenschappen staat Anne Zagré/RESC er bijna altijd, en dat was in Belgrado niet anders. Ze liep in de reeksen een seizoensbeste van 8”04, goed voor de tweede plaats in haar reeks en een rechtstreeks ticket naar de halve finales. In die halve finales was ze met 8”08 een tikkeltje minder, maar ze keert wel verdienstelijk als veertiende van de wereld huiswaarts.

Ismael Debjani/CABW stelde teleur in de reeksen van de 1.500 meter. Hij ging middenin de wedstrijd aan de kop sleuren, maar kwam er niet meer aan te pas toen het om de knikkers ging en eindigde vijfde in 3’39”47. Zijn chrono volstond niet om met de verliezende tijden door te stoten. Daarvoor was hij wat laat aan zijn tempowerk begonnen.

Alle info over het WK indoor in Belgrado vind je hier