29/10

CrossCup Roeselare: Jana Van Lent en Isaac Kimeli heersen

nad-0169atll

Jana Van Lent (links) met haar eerste CrossCup-zege ooit. Juliette Thomas (midden) werd tweede.

Eén afgetekende, verrassende zege en één nipte, verwachte zege. Jana Van Lent en Isaac Kimeli zijn als winnaars uit de CrossCup van Roeselare gekomen, de eerste individuele manche van het seizoen en meteen ook de laatste krachtmeting voor het BK in Hulshout. We komen nu echt in de laatste rechte lijn richting tweeluik BK-EK.

In de lange cross bij de vrouwen kregen we een mooi duel tussen Juliette Thomas/DAMP en Jana Van Lent/RESC. Die laatste sloeg verschillende keren een kloofje, maar Juliette knokte telkens terug. Een leuke strijd tussen relatief nieuwe, jeugdige namen, want Juliette is 23 en Jana zelfs maar 22. Uiteindelijk geraakte Jana toch weg en sloeg ze zelfs nog een groot gat. Veelbelovend met oog op het EK, waar ze bij de beloften loopt. Juliette was tweede, Sofie Van Accom/ACHL deelde goed in en was derde. Victoria Warpy/ACW en Julie Voet/AVR maakten de top vijf compleet.

Bij de mannen scheidde een zestal zich af in de lange cross. Zij waren duidelijk beter dan de rest. Thomas Vanoppen/ACHL was de eerste die kraakte, maar een zesde plaats is een mooi resultaat voor hem. Daarna was het aan een verrassend sterke Marco Vanderpoorten/HAMM. De vierde plaats ging naar Nicolaï Saké/AVLL. Bleven over: Isaac Kimeli/OEH, Robin Hendrix/OEH en Guillaume Grimard/DCLA. Zij streden om de zege. Guillaume ging in de voorlaatste ronde tegen de vlakte, maar sloot weer aan. In de eindrush bleek hij toch de minste. Trainingsmaatjes Isaac en Robin vochten het uit, Isaac was net een tikkeltje sterker. Noah Konteh/OLSE was eerste belofte op een zevende plaats.

De korte cross bij de vrouwen was de meest bizarre wedstrijd van de namiddag op Schiervelde. Mariska Parewyck/EA sloeg een grote kloof en leek op weg naar een makkelijke zege, maar verloor plots het bewustzijn en ging tegen de grond. Gelukkig was ze snel weer onder de mensen, maar verder lopen was geen optie meer. Lotte Scheldeman/ALVA was the best of the rest en snelde naar de overwinning voor Lana Ryckaert/LOOI en Maaike Vander Cruyssen/AZW. Bij de mannen controleerde Ruben Verheyden/EA de volledige korte cross, en in het slot wist hij ook afstand te nemen. Zo haalde hij het voor Maxime Delvoie/CSDY en Ward Leunckens/AVLL.

Bij de juniores waren Charlotte Penneman/ACW en Simon Jeukenne/HERV de besten. Bij de scholieren waren dat Alison Debouver/AVMO en Willem Renders/HCO. Bij de cadetten waren de dagwinnaars Fran Van Hollebeke/FLAC en Chiliade Barnabé/ARCH.

Bekijk hier de resultaten.

 

nad-0475atll

Isaac Kimeli