25/10

CrossCup Relays: OEH en AVLO aan de haal met winst

nad-0850-min

Lisa Rooms krijgt de stok van Eline Dalemans en loopt vervolgens naar winst

De eerste manche van de CrossCup bracht zowel de verwachte namen op het podium, alsook enkele verrassingen. De mannen van OEH, Debognies, Kimeli en Hendrix, deden wat van hen werd verwacht met een overtuigende zege. Achter hen werd het een pak spannender met een verrassende tweede. Bij de vrouwen kwam het tot een sprint met een sterke Lisa Rooms die haar nieuwe club AVLO, samen met Willaert en Dalemans, de zege kon schenken.

Andermaal KAAG bij de jeugd

Het werd een zonnige dag in Berlare aan het recreatiedomein Nieuwdonk voor de eerste manche van het nieuwe CrossCup seizoen. De Relays vormen het traditionele startpunt en brengen elk jaar een pak ploegen en supporters op de been. Bij de cadetten meisjes was de overwinningen voor AVR met Elise Meirlevede, Daglinde Cools en Shanaya Schollaert. Bij de jongens ging de winst naar KAAG met Wannes Verduyn, Léon Coetsier en Rens De Waele. Bij de scholieren was de winst voor LOOI met Ine Blockx, Hannah Enkels en Nina Van Pelt. KAAG deed er bij de scholieren een tweede overwinning bij met Lowie De Bruycker, Noah Coetsier en Sem Serrano.

Rooms maakt indruk voor haar nieuwe club

In de wedstrijden bij de seniores vrouwen kregen we een boeiende wedstrijd. De snelste start was voor Elise Vanderelst/MOHA. De Europese indoorkampioene was de snelste over 1000m, maar haar team werd uiteindelijk 32ste. Camille Muls/RESC pakte nadien de leiding over en kon Vanessa Scaunet/CABW nog net afhouden. Intussen was Eline Dalemans/AVLO sterk komen opzetten na 1500m om haar nieuwe clubgenote Lisa Rooms in de medaillerace te brengen. Vooraan nam Imana Truyers/CABW de koppositie over, terwijl Marta Chylinski/RESC een gaatje moest laten. De achtervolgers met Rooms, Mieke Gorissen/ADD en Hanna Vandenbussche/AVR kwamen steeds dichterbij en gingen voorbij Chylinski. Rooms liep zelfs naar Truyers toe en in de sprint kon ze het afmaken. Gorissen nam daarachter afstand van Vandenbussche om de derde plaats voor ADD binnen te halen na 2800m.

OEH zoals verwacht en Querinjean verrast

Bij de mannen kregen we een ander wedstrijdverhaal met een sterk team van OEH. Startloper Simon Debognies/OEH moest wel afrekenen met enkele snelle mannen zoals Pieter Sisk/DCLA, Jochem Vermeulen/LYRA, Marius De Bruyn/EA, Valère Hustin/WACO en Stijn Baeten/DCLA, voor het tweede team van DCLA, over 1500m. Sisk en Debognies gaven als eersten de stok door aan respectievelijk John Heymans/DCLA en Isaac Kimeli/OEH. De Belgische veldloopkampioen Heymans beet zich vast in het spoor van Kimeli en hield knap stand over 3000m. Tijdens de wissel met Guillaume Grimard/DCLA liep het evenwel mis, want zowel Heymans als Grimard kwamen ten val. Robin Hendrix/OEH kreeg daarvoor een eerste voorsprong in de schoot geworpen. Uit de achtervolgende groep kwamen Ward Leunckens/LYRA en Ruben Verheyden/EA als beste naar voor om te wisselen met Michael Somers/LYRA en Simon Meganck/EA. Grimard deed wat hij kon om nog aan te pikken bij Hendrix, maar moest zijn inspanningen op het einde bekopen. Somers kreeg intussen het gezelschap van Ruben Querinjean/WACO in de achtervolging op Grimard. Hoewel Somers het leek te halen van de Belgische kampioen op de korte cross Querinjean, liep de jonge Waal op het einde weg van Somers na een sterk eindschot met een tweede plaats als resultaat na de afsluitende 4300m. Somers liep binnen als derde en Grimard moest uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plaats.

Overtuigende overwinningen bij juniores en masters

Bij de juniores was ATLA de sterkste met Lore Camps, Annelies Nijssen en Fien Peusens. De broers Casper en Mathis Lievens waren samen met Jarne Ameye de beste voor VAC bij de mannen met een ruime voorsprong. En in de oudste leeftijdscategorie mochten RIEM met Linda Hermans, Annelies Van Hoecke en Anneleen Vande Riviere en OB met Bart Maene, Stijn Fincioen en Alexander Diaz Rodriguez op de hoogste trede plaatsnemen.

De volledige uitslag van de CrossCup Relays in Berlare vind je hier terug en een verslag van de wedstrijden bij de seniores kan je bekijken op Sporza.