22/10

CrossCup Relays: Marie Bilo en co. bij de vrouwen, opnieuw RocknRun bij de mannen

atllnad-0276

Marie Bilo.

Een cluboverschrijdend ploegje met Charlotte Van Laethem, Annelies Nijssen en Marie Bilo heeft zondag in Berlare de CrossCup Relays gewonnen bij de vrouwen. Bij de mannen was RocknRun net als vorig jaar de beste met Maxime Delvoie, Ziad Audah en Antoine Senard.

Slotloopster Marie Bilo/ASVO kon bij de winnende vrouwenploeg met een mooie voorsprong starten met dank aan ploegmaats Charlotte Van Laethem/HCO en Annelijs Nijssen/ATLA. Marie zag nog wel Victoria Warpy/ACW terugkeren, die was gelanceerd door Isaura Rossaert/ACW en Charlotte Penneman/ACW. Marie en Victoria liepen even zij aan zij, maar in het slot wist Marie toch weer afstand te nemen. AC Waasland was het eerste clubteam en krijgt de leiderstrui in de CrossCup. De derde plaats was voor het cluboverschrijdende RockRun met Juliette Secretin/WACO, Iris Theunis/FCHA en Chloé Herbiet/WACO.

Bij de mannen lanceerde Maxime Delvoie/CSDY zijn ploeg en titelverdediger RocknRun meteen als eerste, kort gevolgd door Pieter Sisk/DCLA. Ziad Audah/CABW nam als tweede afstand van Dries Basemans/DCLA, waardoor slotloper Antoine Senard/SER kon starten met een mooie voorsprong op Guillaume Grimard/DCLA. Die laatste keerde echter terug en net als bij de vrouwen werd het razend spannend. Het scenario herhaalde zich, want in de laatste hectometers wist Antoine weer afstand te nemen. Straf dat RocknRun ondanks het lastminute forfait van Ruben Querinjean/WACO toch weet te winnen. DCLA was tweede en krijgt de leiderstrui in de CrossCup. Plaats drie was voor het AV Lyra-Lierse van Jochem Vermeulen/AVLL, Ward Leunckens/AVLL en Nicolai Saké/AVLL. Die laatste liep trouwens de snelste tijd van alle slotlopers.

Bij de cadetten meisjes won het FLAC van Juliette Guillemyn/FLAC, Frauke Margodt/FLAC en Fran Van Hollebeke/FLAC. Bij de jongens ging de hoofdprijs naar Hannuit met Joan Denolin/FCHA, Martijn Vandenbossche/FCHA en Thibeau Demaret/FCHA. Bij de scholieren meisjes stond er geen maat op Herentals met Laure Verrijcken/ACHL, Roos Van Zundert/ACHL en Dina Van Loon/ACHL. Bij de jongens won een gemengd ploegje van Runners’ lab Athletics Team met Jules Trommelen, Willem Renders/HCO en Lars Peeters/ROBA. Ook bij de juniores meisjes won een gemengde ploeg met Nel Vanopstal/ACME, Emma Vanhoeck/DUFF en Fien Peusens/ATLA. Bij de jongens tot slot een unicum, want drie broers haalden de overwinning binnen. Er viel niets te beginnen tegen Daan Lievens/VAC, Mathis Lievens/VAC en Casper Lievens/VAC.

Bekijk hier de uitslagen. 

 

atllnad-0491

Het mannenpodium.