24/10

CrossCup Relays: AVLO opnieuw baas bij de vrouwen, Rock’n Run Team bij de mannen

rooms-lisa-2022-cc-relays-nad

Lisa Rooms loopt naar de overwinning voor AV Lokeren

Liefst 1.000 ploegen kwamen aan de start van de openingsmanche van het 41e CrossCup-seizoen, de Relays in Berlare. Bij de vrouwen haalde het AV Lokeren van slotloopster Lisa Rooms het, net als vorig jaar. Bij de mannen viel Guillaume Grimard geblesseerd uit toen hij voor DCLA aan de leiding liep. De zege ging naar het Rock’n Run Team, met atleten uit drie verschillende clubs, met slotloper Ruben Querinjean.

Bij de vrouwen was het WACO dat van bij de start domineerde met Juliette Secretin/WACO en Charlotte Mouchet/WACO. Slotloopster Chloé Herbiet/WACO kreeg het stokje met een aanzienlijke voorsprong, maar er zat haar wel nog een pelotonnetje met heel wat grote namen op de hielen. Uiteindelijk gingen Lisa Rooms/AVLO en Nina Lauwaert/ACW haar nog voorbij. Chloé werd derde. In een spannend slot was Lisa de sterkste, en zij mocht met clubgenotes Elise Van Raemdonck/AVLO en Charlotte Van Hese/AVLO op het hoogste schavotje. Nina legde beslag op de tweede plaats, haar sterke ploeggenotes waren Nanouk Stevens/ACW en Charlotte Penneman/ACW.

Bij de mannen ontspon zich van bij de start een beklijvend duel tussen DCLA en het Rock’n Run Team van coach Thomas Vandormael. Pieter Sisk/DCLA wisselde als eerste, maar Maxime Delvoie/CSDY kon in de buurt blijven. Daarna nam John Heymans/DCLA wel wat afstand van Antoine Senard/SER. Guillaume Grimard/DCLA begon als leider, maar blesseerde zich meteen aan zijn bovenbeen en moest de strijd helaas staken. Zo kon Ruben Querinjean/WACO onbedreigd naar de overwinning snellen. Op plaats twee volgden Regis Thibert/HERV, Arnaud Collard/HERV en Clement Deflandre/HERV. Omdat zij in tegenstelling tot de winnaars wél bij dezelfde club zijn aangesloten, krijgen zij de leiderstrui om de schouders. Lyra-Lierse was derde met Jochem Vermeulen/AVLL, Ward Leunckens/AVLL en Hamish Carson/AVLL.

Bij de cadetten meisjes waren Lieke Lietaert/FLAC, Juliette Guillemyn/FLAC en Fran Van Hollebeke/FLAC het sterkste team. Bij de jongens waren dat Renu De Samblanckx/EA, Matthias Meert/EA en Kilani Njema/EA. Bij de scholieren meisjes heersten Sien Van Camp/LOOI, Laure Saenen/LOOI en Kyra Verdonck/LOOI. Bij de jongens waren dat Lowie De Bruycker/KAAG, Rens De Waele/KAAG en Sem Serrano/KAAG. Bij de juniores meisjes stond er geen maat op Flore De Schepper/ASVO, Laure Bilo/ASVO en Marie Bilo/ASVO. Bij de jongens was de zege voor Ettienne Caudron/VAC, Mathis Lievens/VAC en Casper Lievens/VAC.

De volledige uitslag van de eerste manche van de CrossCup vind je hier