20/10

CrossCup Relays als opwarmer voor winterseizoen

nad-0715

Een beeld van de CrossCup Relays in Berlare vorig jaar.

De start van de CrossCup met de Relays in Berlare markeert traditiegetrouw de overgang van zomer- naar winterseizoen. Meer dan 1000 teams staan klaar om het veld in te duiken in het Provinciaal domein Nieuwdonk. Met ook de Ekiden (aflossingsmarathon) in en rond het Koning Boudewijnstadion zaterdag en de marathon van Antwerpen zondag komen ook de stratenlopers uitgebreid aan hun trekken.

Op zaterdag zullen er 939 teams van zes personen kamperen in het Koning Boudewijnstadion voor de Ekiden. Een ekiden is een aflossingsmarathon met afstanden van 5km, 10km, 5km, 10km, 5km en 7,195km. De wedstrijd geldt als Belgisch kampioenschap voor clubteams. Wie de titel zal veroveren is koffiedik kijken. CABW en RESC lijken over goede papieren te beschikken. Alle info over de Ekiden is hier terug te vinden. 

Antwerp Marathon

Wie niet in teamverband, maar graag in z'n eentje een marathon wil volbrengen, kan zondag terecht op de Antwerp Marathon. Naast de hoofdafstand kunnen lopers deelnemen aan de halve marathon of de 8km. In totaal zijn er 12.500 lopers ingeschreven waarvan er 3.250 voor de langste afstand opteren. De organisatoren van de Antwerp Marathon en de Ekiden doen een oproep aan de deelnemers om het aantal spullen te beperken, zoveel mogelijk tassen bij familie of vrienden te laten bewaren en rekening te houden met eventuele langere wachttijden aan de bewaarplaats. Op vraag van de ordediensten zullen er sporttassen en rugzakken gecontroleerd worden. Alle info over de Antwerp marathon is hier terug te vinden. 

CrossCup Relays in Berlare

Met de CrossCup Relays start er zondag een onuitgegeven veldloopseizoen met als zwaartepunt het BK in Hulshout (19/11) en het EK in Brussel (10/12). Veel atleten willen daarom al een eerste keer wat crossgevoel opdoen. Uit de cijfers blijkt dat de openingsmanche van de CrossCup bijzonder populair blijft. Al meer dan duizend trio's schreven zich in. Daartussen prijken toch al enkele mooie namen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kondigt zich een bijzonder boeiende strijd aan. Alle info en een voorbeschouwing lees vind je op de website van de CrossCup.