22/01

CrossCup Hannuit: Chloé Herbiet en Isaac Kimeli beste Belgen

crosscup-hannuit-389-img-9150

Guillaume Grimard bijzonder knap derde.

Veldlopers, het is een taai ras. Dat bleek eens te meer bij de CrossCup in Hannuit, want meer dan 1.900 deelnemers trotseerden er vrieskou en sneeuw. Nooit was een Belgische veldloop zo groot, op nationale kampioenschappen en Relays uitgezonderd. Tussen al dat geweld kroonden Chloé Herbiet en Isaac Kimeli zich tot beste landgenoten.

De lange cross bij de vrouwen leverde een leuk duel op tussen de Eritrese Rahel Daniel en de Zweedse Sarah Lahti. Daniel ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal. De Britse Megan Keith maakte het podium compleet. Chloé Herbiet/WACO passeerde iets voorbij halfweg Lisa Rooms/AVLO en werd als vijfde de beste Belgische. Lisa was zevende en blijft leider in het klassement. Nina Lauwaert/ACW was de derde Belgische op een achttiende plaats.

Bij de mannen zagen we lange tijd een strijd tussen de Fransman Yann Schrub en onze eigen Isaac Kimeli/OEH voor de winst, maar uiteindelijk liep de sterke Fransman nog een voorsprong van bijna twintig seconden bij elkaar. Isaac hield wel probleemloos zijn tweede plaats vast. Guillaume Grimard/DCLA was knap derde in een sterk internationaal veld. Lucas Da Silva/RFCL was derde Belg op een zesde plaats. Isaac is de nieuwe leider.

In de korte cross kregen we verrassende en jonge winnaars. Bij de vrouwen was de 20-jarige Annelies Nijssen/ATLA de beste voor Mariska Parewyck/EA en Lotte Scheldeman/ALVA. Bij de mannen won de 21-jarige Tibaut Vandelannoote/FLAC voor Ziad Audah/CABW en Maxime Delvoie/CSDY.

Bij de cadetten gingen de hoofdprijzen naar Pauline Detournay/CSDY en Kilani Njema/EA. Bij de scholieren waren Astrid Van Breedam/AVLL en Sem Serrano/KAAG baas. Bij de juniores meisjes won de Britse Innes Fitzgerald en was Hannah Enkels/LOOI de beste Belgische op plaats zeven. Bij de jongens won met Luke Birdseye eveneens een Brit en was Régis Thibert/HERV de beste Belg op plaats vijf.