14/02

CrossCup Diest: Vlaamse titels gaan naar Mieke Gorissen en Michael Somers

atletieknad-4764

Michael Somers was opnieuw de beste in de CrossCup met een Vlaamse titel erbovenop

Voor de allereerste keer streek het CrossCup-circus zondag neer in het mooie Provinciedomein Halve Maan in Diest, en meteen stonden er ook Vlaamse titels op het spel. De hoofdprijzen gingen niet geheel onverwacht naar Mieke Gorissen en Michael Somers. In de korte cross kregen we wél twee verrassende winnaars: Jenna Wyns en Pieter-Jan Hannes verschalkten daar de topfavorieten.

Mieke Gorissen na de Brits kwartet

Het was Groot-Brittannië boven in de lange cross bij de vrouwen, want de eerste vier plaatsen werden allemaal door Britse atletes ingevuld. Eleanor Bolton toonde zich daarbij de sterkste. Mieke Gorissen/ADD, die rond halfweg wedstrijd de forcing voerde maar het daarna wel nog lastig kreeg, eindig als vijfde. Ze was zo eerste Belgische en ook Vlaams kampioene. Lisa Rooms/AVLO liep een van haar sterkste crossen tot op heden en eindigde als zesde op amper tien seconden van Mieke. Sofie Van Accom/ACHL was als negende de derde landgenote en mocht mee het KVV-podium op.

In de lange cross bij de mannen was al vroeg duidelijk dat de Vlaamse titel naar Michael Somers/LYRA zou gaan. Hij kreeg het gezelschap van Soufiane Bouchikhi/RFCL en de Brit Mahamed Mahamed, die allebei niet in aanmerking komen voor Vlaams eremetaal. Voor de dagzege was het nog spannend, maar met een snedige demarrage in de slotronde trok Michael het laken naar zich toe. Zijn droomseizoen blijft maar duren. Mahamed was tweede, Soufiane derde. Nicolaï Saké/LYRA bevestigde zijn hoge niveau van voor Nieuwjaar door afgetekend als vierde te eindigen, als tweede VAL-atleet. Guillaume Grimard/DCLA eindigde zesde en mocht mee op het KVV-podium.

Jenna Wyns houdt Elise Vanderelst achter zich na intense spurt

Dé wedstrijd van de dag was misschien wel de korte cross bij de vrouwen. Jenna Wyns/VAC haalde het daar in een millimeterspurt van torenhoog favoriete Elise Vanderelst/MOHA met twee honderdsten. De nog maar negentienjarige Annelies Nijssen/ATLA was derde, Lotte Scheldeman/ADD mocht na een sterke slotronde als vierde mee het Vlaamse podium op.

Bij de mannen ging favoriet Ruben Querinjean/WACO al vroeg in de aanval in de korte cross, maar hij werd in de finale geremonteerd door een verrassend sterke Pieter-Jan Hannes/ACHL. Die laatste komt steeds dichter bij zijn vorm van weleer en stak zowel de dagzege als de Vlaamse titel op zak. Ruben was tweede, voor clubgenoot en trainingsmaatje Valère Hustin/WACO. Nummers vier en vijf Tim Van de Velde/DUFF en Ward Leunckens/LYRA mochten mee op het KVV-podium.

AMH verdelen Belgische titels

Bij de juniores zijn Emma Vanhoeck/DUFF en Noah Konteh/OLSE de nieuwe Vlaamse kampioenen. Bij de scholieren meisjes was Charlotte Penneman/ACW de beste tweedejaars en Astrid Van Breedam/LIER de beste eerstejaars. Bij de jongens was Bram Alaerts/DALO de sterkste tweedejaars en Sem Serrano/KAAG de snelste eerstejaars. Bij de cadetten meisjes was Lise Endels/BAV de beste Vlaamse tweedejaars, Anna Ornelis/EA won bij de eerstejaars. Bij de jongens waren de titels voor tweedejaars Willem Renders/HCO en eerstejaars Matthias De Belder/DUFF. Al vroeg op de dag waren de AMH als eerste aan zet, want voor hen stond een BK op het programma. Bij de vrouwen was Marie-Laure Heylen/AVT de snelste en bij de mannen was Kevin Kennis/AA de beste. 

De volledige uitslag vind je hier terug.