05/07

Gratis clubondersteuning in 2021

clubgrade

Tijdelijk gratis ondersteuningsaanbod voor atletiekclubs

Om een sportclub te besturen heb je een flinke dosis passie voor de sport nodig. Maar toch komt er wat meer bij kijken. Het bestuur staat voor veel uitdagingen. Clubgrade wil sportclubs hierbij helpen.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig al heel wat tools en opleidingen rond managementthema’s via het Dynamo Project. Allemaal zeer goed. Maar als clubbestuur werk je vooral ook samen met mensen. Logisch dat veel bestuurders problemen ondervinden rond de intermenselijke thema's. Elke clubsituatie is uniek en vraagt een andere aanpak. Herken je ook deze zaken in jouw club? Hierop biedt Clubgrade een antwoord.

  • Hoe vinden we voldoende vrijwilligers?
  • Hoe communiceren we goed naar onze doelgroepen?
  • Hoe kunnen we onze werking professionaliseren?
  • Hoe betrekken we meer onze ouders?

Zit je met een concrete vraag of probleem binnen jouw club? Het team van Clubgrade gaat op onderzoek en kijkt waar de uitdagingen liggen. Ze komen steeds tot concrete oplossingen, op maat van de sportclub.

Clubgrade biedt verschillende begeleidingstrajecten aan, naargelang de intensiteit van het probleem bij de club.
Dankzij de financiële onderstening van de overheid in het kader van “Herlaad je sportclub!” kan Clubgrade haar ondersteuning dit jaar aan een verlaagd tarief aanbieden. Daarenboven komt Atletiek Vlaanderen tussen in de resterende kost zodat jouw club tot het einde van het jaar GRATIS kan genieten van het aanbod. Maak er gebruik van!

Clubgrade spreekt met alle actoren uit de club (bestuur, vrijwilligers, ouders, spelers, trainers,…) en werkt steeds bottom-up. Zo wil Clubgrade gedragenheid & betrokkenheid creëren. Dé basis voor een cultuurverandering. Qua tijdbesteding gaat het over 2x 3u brainstorming + projectbegeleiding op maat die varieert tussen 6u-12u met een beperktere werkgroep.

Lees meer over het Clubgrade project van de Vlaamse Sportfederatie via https://www.vlaamsesportfederatie.be/bijscholingen-begeleiding/clubgrade/wat-is-clubgrade en neem de presentatie door die eerder rond dit thema werd gegeven.

Interesse? Contacteer Paula Vanhoovels via paula@atletiek.be of 02/474 72 22
Twijfels? Vraag een infomoment aan voor jouw club (online, gericht naar het bestuur  van je club) via  Ellen Mallezie van Clubgrade, ellen@vlaamsesportfederatie.be of info@clubgrade.be .

Op 13 september is een nieuwe opstartdag voor deelnemende clubs voorzien, ZORG DAT JE ER BIJ BENTen meld je tijdig aan!